Пътуването с БДЖ по празниците вече ще е само с резервации

Пътуването с БДЖ по празниците вече ще е само с резервации - E-Burgas.com

В празничните дни пътниците на БДЖ ще пътуват по най-натоварените дестинации само след предварителна резервация. Това каза в ефира на bTV изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров в отговор на въпроса как железниците ще се справят с претъпканите влакове.

Според статистиката от 550 влака са били претоварени 17 като само в 10 е имало проблеми и то само в един от участъците на трасето. Според Владимиров напливът на пътници е бил изненадващ и затова не са предвидили по-големи състави.

Той се извини на всички пътници, които са попаднали в подобна ситуация. Затова към момента се предприемат временни мерки, преди да се пристъпи към по-дългосрочните - закупуване на допълнителни влакови композиции.

Владимиров каза още, че за последните седем години в дружеството текат тежки реформи и от него са излезли 640 млн. лева за погасяване на дългове и други плащания, а не за инвестиции.

Има го и проблемът с хората, които идват в последния момент преди потеглянето на влака, нямат резервация или предварително закупен билет, но настояват да пътуват. Така се стига до големия брой правостоящи по натоварените линии.

По тази причина ще бъдат предприети нови мерки още в следващата поредица от почивни дни. Пътниците ще се качват само след предварителна резервация, а правостоящите ще бъдат ограничени до 20 души във вагоните в купета и до 10 души в тези без.

Продажбата на билети за Гергьовден започва от 23 април заедно с разяснителна кампания. Резервациите ще бъдат правени предварително на място. След като бъде завършена билетоиздаващата система, те ще могат да бъдат правени и онлайн.

Коментари

Още от последните новини