ОУ „Васил Априлов“ отбелязва 60-годишнината си с тържествен концерт

ОУ „Васил Априлов“ отбелязва 60-годишнината си с тържествен концерт - E-Burgas.com

През годините в основното училище са работили много всеотдайни педагози, които са развивали активна учебна и обществена дейност

Основно училище „Васил Априлов“ отбелязва тържествено 60 години от създаването си с поредица от празнични събития. Възпитаниците на основното училище , заедно с техните педагози бяха подготвили презентации, викторини, литературни четания и изложби свързани с годишнината. Тази вечер пък е празничният концерт, който ще се проведе от 18 ч. в залата на Държавна опера – Бургас. В него ще вземат участие ученици и педагози, както и местни самодейни състави и възпитаници на спортни клубове. От училището отправят покана към всички, които имат желание да посетят тържествения концерт и така станат част от празника на школото.

През годините в основното училище са работили много всеотдайни педагози, които са развивали активна учебна и обществена дейност. Голям е приносът и на родители и ученици за благоустрояване сградата на училището. В хода на 60 годишната му история се е създала и съхранила традицията всички, съпричастни с училищния живот хора, да дарят част от себе си  за развитието и просперитета на училището.

В историята на едно училище има много светли дати и годишнини. Те са свързани с неговото откриване, даване име на училището, промяна в структурата, удостояване с високи правителствени награди, успешно представяне на възпитаниците му на състезателни изпити, спортни постижения и др.


За ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ВАСИЛ АПРИЛОВ“, гр. Бургас ПЪРВА поред е учебната 1958/1959 година. Училището се помещава в I- ва  и II- ра гимназии. Провеждат се обучение на две смени 9 паралелки. Директор на училището е Васил Ташков. Персоналът се състои от един Директор, един дружинен ръководител, 16 учители и 4 служители помощен персонал.

Сградата е построена през далечната 1939 г. и не е била предназначена за училище, през учебната 1960/1961 година, училището се премества в настоящата сграда, в която се помещава и до днес. През лятото на 2008 година в ОУ „Васил Априлов“ се прави ремонт на училищната сграда.

На 28 ноември 2012 година, в училище се открива ЦЕНТЪР ЗА МОДЕРНО ОБРАЗОВАНИЕ по Проект, реализиран с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и съфинансиран от учебното заведение. 
2015/2016 учебна година е направена реконструкция и модернизация на двора на училището и спортните площадки със средства от Общината и от бюджета на училището.

През лятото на 2017 година  е направен цялостен ремонт на първия етаж с обновени, съвременни и модерни класни стаи за бъдещите първокласници.

Към днешна дата Основно училище „Васил Априлов“ е съвременно, модерно училище и едно от най-предпочитаните в града – „Ние сме като всички, но го правим най-добре!“. Нашите ученици се реализират почти на 100% след 7 клас в престижни училища и заемат челни места с резултатите си от Национални външни оценявания IV и VII клас . 
Учителската ни колегия е от професионалисти, педагози с висока академична подготовка, а кредото ни е „Качествено образование“. 
От 2017/2018 учебна година ОУ „Васил Априлов“ е иновативно училище.


 

Коментари

Още от последните новини