Отново проблеми на границата с Турция: Десетки български камиони останаха блокирани

Отново проблеми на границата с Турция: Десетки български камиони останаха блокирани - E-Burgas.com
cross.bg

На десетки български камиони турските гранични служители е отказано да бъдат пропуснати през границата край Свиленград. тировете са връщани обратно на наша територия с мотива, че трябва да прекарат 14-дневна карантина. И към този момент на границата ни с Турция има чакащи тежкотоварни автомобили. Според шофьорите няма ясен критерий, по който турските граничи власти пропускат тирове.

Българските шофьори, които идват от рискови държави в Европа се сменят с нов на територията страната като по този начин не се налагаше да спазват 14-дневна карантина.

Петко Ангелов, собственик на транспортна фирма, каза, че над 100 камиона стоят на границата. Никой не е казал защо седят камионите. Те предлагат, при това положение, премиерът също да промени заповедта си и турските превозвачи също да стоят 14 дни в карантина.

Йордан Арабаджиев, директор на Съюза на международните превозвачи обясни, че карантината е за водача, за човека, а не за товара. От 7-8 дни има проблем всеки ден със спрени автомобили. Последните два дни проблемът е добил съвсем нов обем. От снощи почти всички автомобили се спират и не могат да преминат към Турция, което ще създаде огромен проблем на българския транспортен бизнес.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Намериха тялото на издирвания българин в Искендерун Сеизмолог: Никой не може да предсказва земетресения Хиляди турци прекараха нощта в палатки при -5 градуса Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 МнВР: Няма данни за пострадали българи в Турция Мощно земетресения разтърси Турция, броят на жертвите расте Австрийският канцлер лично ще види как пазим границата си Полицаи и военни ще инспектират оградата на границата с Турция
Тагове
граница турция трафик камиони
Коментари

Още от последните новини