Отново проблеми на границата с Турция: Десетки български камиони останаха блокирани

Отново проблеми на границата с Турция: Десетки български камиони останаха блокирани - E-Burgas.com
cross.bg

На десетки български камиони турските гранични служители е отказано да бъдат пропуснати през границата край Свиленград. тировете са връщани обратно на наша територия с мотива, че трябва да прекарат 14-дневна карантина. И към този момент на границата ни с Турция има чакащи тежкотоварни автомобили. Според шофьорите няма ясен критерий, по който турските граничи власти пропускат тирове.

Българските шофьори, които идват от рискови държави в Европа се сменят с нов на територията страната като по този начин не се налагаше да спазват 14-дневна карантина.

Петко Ангелов, собственик на транспортна фирма, каза, че над 100 камиона стоят на границата. Никой не е казал защо седят камионите. Те предлагат, при това положение, премиерът също да промени заповедта си и турските превозвачи също да стоят 14 дни в карантина.

Йордан Арабаджиев, директор на Съюза на международните превозвачи обясни, че карантината е за водача, за човека, а не за товара. От 7-8 дни има проблем всеки ден със спрени автомобили. Последните два дни проблемът е добил съвсем нов обем. От снощи почти всички автомобили се спират и не могат да преминат към Турция, което ще създаде огромен проблем на българския транспортен бизнес.

Свързани статии
Имат ли край неадекватните на пътя? Пореден мъртво пиян седна зад волана в Айтоско Шефът на „Бургасбус“ рязал живо месо, за да оцелее фирмата в пандемията Последна нощ неудобство на "Мираж" МВР зове за виртуални фишове още на пътя Дивотия: 3,13 промила зад волана в ''Меден рудник'' Турция отваря границите за българи, нуждаещи се от лечение Европа предупреждава за нова вълна мигранти Временно променят маршрутите на две линии заради уличните ремонти Почти нулев трафик на магистралата на входа на Бургас (Снимки) Засилени са ограниченията на входовете и изходите на големите градове
Тагове
граница турция трафик камиони
Коментари

Още от последните новини