Отложиха Лейвър Къп за 2021

Отложиха Лейвър Къп за 2021 - E-Burgas.com

Лейвър Къп няма да се проведе през 2020 година поради промените в тенис календара, като Бостън остава домакин на надпреварата през 2021, съобщиха организаторите, цитирани от БГНЕС.

Отборният турнир ще отпадне, за сметка на Ролан Гарос, който бе изместен от традиционния си слот през май за септември тази година поради пандемията от коронавирус. Съревнованието беше под въпрос след новината за отлагането на Откритото първенство на Франция по тенис за въпросния период, което се сблъска с датите за провеждане на отборната надпревара.

Първоначално организаторите на Лейвър Къп настояваха, че турнирът ще се състои по план, поставяйки тенисистите от ATP Тура в трудно положение, но сега се отказаха от оригиналната си идея. Четвъртото издание на турнира сега ще се проведе от 24-26 септември 2021, като Бостън остава домакин на надпреварата.

„За съжаление, Лейвър Къп трябва да бъде отложен с година, но на този етап това е правилното решение за всички. Въпреки че е разочароващо, добрите новини са свързани с това, че „TD Garden“ ще има възможност да приеме надпреварата следващата година и очаквам с нетърпение да играя най-накрая в Бостън за първи път на Лейвър Къп през 2021“, обясни 20-кратният шампион в турнирите от Шлема Роджър Федерер. Лейвър Къп е международна демонстративна надпревара между отборите на Европа и САЩ – тенис еквивалентът на Райдър Къп в голфа. Европейците спечелиха и трите издания на турнира досега.

Коментари

Още от последните новини