Откриват Арена Бургас след 18 месеца

Откриват Арена Бургас след 18 месеца  - E-Burgas.com

Залата ще бъде готова в края на следващата година, а откриването е предвидено за март 2019 г.

"Арена Бургас" ще бъде официално открита през месец март 2019 година. Това съобщи проектантът на спортното съоръжение арх. Ивайло Петков от "10 архитекти" ЕООД, който представи напредъка по изграждането на обекта по време на Building Innovation Forum 2017.

Арх. Петков разказа, че строителството на новата спортна арена е започнало през 2014 година и продължава вече три години, движейки се с бързи темпове. В момента обектът е на етап малко под кота нула.

Предвижда се "Арена Бургас" да бъде завършена до края на 2018 г., а официалното й откриване да се състои през месец март 2019-та година.

Залата е проектирана като многофункционален обект, предлагащ пространство за практикуване на широк диапазон от спортове и културни мероприятия. Съоръжението ще се използва основно за лека атлетика, като отговаря на изискванията за провеждане на първенства от най-висок ранг.

Блок А представлява многофункционална спортна зала с диаметър 100 метра и височина в центъра над арената 30 метра. Трибуните са амфитеатрално разположени по двете дълги страни на терена. В залата има възможност и за поставяне на допълнителни преместваеми трибуни.

Спортното съоръжение включва още тренировъчен блок, конферентни мултифункционални зали, лекоатлетическа зона за загряване, медиен център, коментаторски блок, ВИП зони и други.

gradat.bg

Коментари

Още от последните новини