Откриха 3 350 кутии контрабандни цигари в кола-беглец

Откриха 3 350 кутии контрабандни цигари в кола-беглец - E-Burgas.com

3 350 кутии контрабандни цигари с марка “MM Slims” откриха митническите и гранични служители на МП “Лесово”  при проверка на лек автомобил с турска регистрация, който се опитал да избегне митническата проверка. 

Колата с марка “Мерцедес” е пристигнала на границата в събота вечерта, около 23:30 часа. Шофьорът на колата и неговият спътник, турски граждани, обявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране.  Въпреки това превозното средство се селектирано за щателна митническа проверка и насочено към  митническо хале.

В опит да избегне проверката, шофьорът на колата рязко сменил посоката на движение и напуснал зоната на граничния пункт, навлизайки  на територията на България. Колата-беглец е задържана и е върната с полицейски ескорт на МП “Лесово” за митническа проверка. При проверката е открит специално изграден тайник в пода на автомобила, пълен с  67 000 къса /3 350 кутии/ цигари без акцизен бандерол.

Контрабадните цигари са иззети. Митническите служители са задържали лекия автомобил, послужил за извършване на нарушението. Срещу шофьора - турски гражданин с инициали М.А. и адресна регистрация в град Одрин,  са съставени три акта по Закона за митниците за контрабандните цигари, използването на автомобил с тайник и противопоставяне на  митническите органи при изпълнение на служебните им задължения.

Работата по случая продължава съвместно с органите на МВР.

Коментари

Още от последните новини