Отдават на концесия за 10 г. плажове в Ахтопол и Китен

Отдават на концесия за 10 г. плажове в Ахтопол и Китен - E-Burgas.com

Правителството стартира процедури за предоставяне на концесия на четири морски плажа - "Св. Св. Константин и Елена - юг", "Ривиера", "Ахтопол север - източна зона" и "Китен - юг". Предлага се срокът на първите две концесии да е 15 години, а на вторите две - десет.

С процедурите се цели обезопасяване на морските плажове и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията. Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие, като концесионерите ще бъдат определени чрез конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от министър-председателя.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане на плаж Св. Св. Константин и Елена - юг" е 78 662 лева без ДДС, на плаж "Ахтопол север - източна зона" - 30 775 лева без ДДС, на плаж "Ривиера" - 257 959 лева без ДДС, и на плаж "Китен-юг" - 119 499 лева без ДДС.

Размерите са определени съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното плащане за морски плажове. 

Коментари

Още от последните новини