Нефтохимик към общински съветник: Информирайте се по-добре, когато ни коментирате

Нефтохимик към общински съветник: Информирайте се по-добре, когато ни коментирате - E-Burgas.com

От щаба на Нефтохимик отговориха на общинскикя съветник Веселин Пренеров по повод изказванията му днес, че няма смисъл да се харчат общински средства за отбора, който е единствен представител на Бургас в професионалната футболна лига. Шейховете разпространиха писмо до медиите, в което отговориха на нападките:

Официална позиция на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД относно неверните данни изнесени от общинския съветник Веселин Пренеров!

Уважаеми г-н Пренеров, на сесията на Общинския съвет на град Бургас провела се на 30.08.2016 година, ВИЕ изнесохте няколко абсолютно неверни твърдения, свързани с ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД. Като общински съветник би трябвало да сте човек, който изнасяйки подобни информации в публичното пространство, първо проверява данните, за които говори. Ние като футболен клуб сме тотално несъгласни с посочените от ВАС цифри, а сега е време ВИЕ г-н Пренеров да се запознаете с реалността, защото вероятно говорейки за ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД  ВАШАТА „реалност“ е съвсем различна от фактите! А фактите са:
1.    Към този момент в представителният отбор на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД има 8 местни играчи, което прави половината отбор, а не както ВИЕ твърдите, че само 10 % от футболистите в момента са от Бургас и региона!
2.    Треньорският щаб е изграден единствено и само от представители на град Бургас!
3.    Заплатите, които се плащат на футболистите на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД, са съобразени изцяло с моментното финансово състояние на отбора и от факта, че сме новаци в Първа Професионална Лига.
4.    ВИЕ твърдите, че на първите два домакински мача на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД е имало 1500 зрители на стадион Лазур!?  Уважаеми г-н Пренеров, на първия домакински мач на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД срещу Дунав Русе имаше 3200 души на стадиона, а на втория домакински мач срещу Берое имаше 2000 души. Отделно от тези ФАКТИ, всички мачове се предават в национален телевизионен ефир, а по данни на телевизията, която излъчва срещите, десетки хиляди българи са наблюдавали въпросните футболни срещи!
5.    Говорейки за талантливи деца, добре е да знаете, че в школата на Нефтохимик тренират над 150 бургаски деца! Ние даваме шанс на младите да се развиват!
6.    На базата на какво решихте, че Нефтохимик е на „опашката“ в класирането, след като към този момент отбора е с 4 точки на 10-то място, а 6-я в класирането Лудогорец е със 7 точки, което във футбола е една победа г-н Пренеров (може би е добре да погледнете футболният правилник)
7.    Казвате, че Нефтохимик срами името на Бургас! Г-н Пренеров, няма нищо по-срамно от това, само 5 кръга след началото на първенството, общински съветник да има подобна позиция като вашата!
Уважаеми г-н Пренеров, със стартирането на този проект преди 45 дни, ние от ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ АД очаквахме всевъзможни атаки от цяла България. Готови сме за тях и ще се борим срещу тях. Но Уважаеми г-н Пренеров, изключително грозно и подло е, когато тези атаки идват от град Бургас и от хора, които СМЕ избрали да защитават интересите на Община Бургас. Ако според ВАС в интерес на град Бургас е града да няма футболен отбор в Първа Професионална Лига, значи може би сте прав. С подобни действия от Ваша страна, ВИЕ г-н Пренеров показвате, че НЕ ЖЕЛАЕТЕ град Бургас да се върне там, където му е мястото, а именно сред най-добрите футболни отбори в България. Г-н Пренеров, заповядайте на следващия домакински мач на Нефтохимик, за да видите с очите си колко души ще има на стадиона, все пак на следващата сесия на Общинския съвет, вероятно пак ще искате да коментирате НАШИЯТ отбор и е добре да имате актуални, и най-вече ТОЧНА информация. Говорейки в местният парламент е добре да знаете, че говорите от позицията си на общински съветник, а не от позицията си на журналист.

Коментари

Още от последните новини