От мошеник нагоре: Алчни "мулета" преметнаха ало измамник за тлъста плячка в Бургас

От мошеник нагоре: Алчни

Близо 10 000 лв. и златни накити, собственост на 72-годишна бургазлийка са обезпечени от бургаската полиция, работила по телефонна измама, осъществена преди дни спрямо възрастната жена.

За пореден път е ползвана класическата схема „оказване на съдействие на служители от полицията за задържане на телефонни измамници”, като 72-годишната бургазлийка, въпреки множеството превантивни съвети от органите на реда, се доверила на гласа в телефонната слушалка и „сляпо” изпълнявала указанията му.

Пенсионерката от бургаския комплекс „Лазур”, оставила найлонова торбичка със сумата от 20 000 лева и златни накити в близост до офиса на политическа партия „Атака” на ул. „Александровска”, след което се прибрала в апартамента си и изчаквала да й се обадят допълнително. Когато не получила ново телефонно обаждане се усъмнила, че е измамена и алармирала полицейските служители за случая.

В резултат на множеството оперативно-издирвателни действия, предприети от служителите на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Първо Районно управление – Бургас са установени и задържани т.нар. „мулета”, които взели парите и златните накити – това са : двама бургазлии / на 17 и 36 години/, в единия от които са открити : сумата от 9 580 лева и предадените от пенсионерката златни накити.

По думите на двамата бургазлии, след като взели найлоновата торбичка и видели съдържанието й, се полакомили и не занесли я на указаното им от „мозъка” на измамата място, а я задържали и се разпоредили с паричната сума.

Събраните до момента материали по образуваното досъдебно производство са докладвани в Бургаска районна прокуратура.
 

Коментари

Още от последните новини