Остров „Света Анастасия“ ще краси Европейския парламент (СНИМКИ)

Остров „Света Анастасия“ ще краси Европейския парламент (СНИМКИ) - E-Burgas.com

„Европа ни дава пари, а ние и даваме хора“, подчерта тревожната тенденция евродепутатът Ангел Джамбазки на площад „Тройката“

Картина с красива снимка на остров „Света Анастасия“ ще краси Европейския парламент, като ще бъде лично занесена там от евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Най-атрактивният и посещаван туристически обект в общината, под формата на рамка, бе подарен на Джамбазки лично от кмета на Бургас Димитър Николов, а посещението му край морето е днес е по повод Денят на народните будители и откритата приемна на площад „Тройката“ днес.

Един от интересните въпроси, които градоначалникът и евродепутатът обсъждаха тази сутрин бе възможностите за привличане на британски бизнесмени след усложнената обстановка в Обединеното кралство след Брекзит. „Има немалко търговски настроени и предприемчиви хора и всеки един дошъл и вложил определена сума пари в бургаския бюджет би помогнал на града. Това е напълно осъществимо и разумно и би помогнало на региона“, сподели Джамбазки, като призна че идеята се е родила спонтанно в днешния му разговор с Николов.

Проблем обаче би се явил свободното придвижване на англичаните в границите на ЕС, което според евродепутатът, е напълно възможно и да стане невъзможно. Отделно обичали да търгуват по един некоректен начин и отхвърляли всичко, което не желаят да спазват.

Към настоящия момент ако така излезе Великобритания от ЕС това означавало всичко да бъде започнато наново – визи, митнически проверки и т.н., бизнесът би бил много тежко ударен. Особено българските превозвачи и предприемачи. „Две минутни проверки на един камион веднага ще образува 40-50-километрови опашки. Именно затова си поговорихме, и аз мисля че е напълно възможно и осъществимо, имайки предвид и настроенията в бургаската община, да се привлекат хора, които биха искали да останат и да си работят. Защо да не си направят фирми тук? Това ще са европейски фирми, ще си намерят сътрудници и ще си работят от тук, и те имат морски традиции, морска държава са, къде ако не тук...“, обясни младият политик.

Той повдигна и друг проблем, касаещ България в ЕС. „Много грешно е мнението, че ние взимаме от тях пари и трябва да ги слушаме. Ние даваме нещо много по-скъпо от парите. Всички европейски държави задвижват западната икономика с най-скъпия и ценен ресурс – човешкият фактор. Един човек се изгражда и обучава 18 години. Пари можеш да дадеш, да загубиш, но човек не. Няма откъде да го вземеш“, изтъкна Джамбазки. Заради разликата в доходите много източноевропейци отивали да работят за западните икономики, които изкуствено поддържали тази разлика.

Откритата приемна на ВМРО в центъра на Бургас пък раздава трибагреници на всички граждани, които минават през „Тройката“.

Галерия
Коментари

Още от последните новини