Осем души са контактували с младата жена от Карнобат със съмнение за коронавирус (видео)

Осем души са контактували с младата жена от Карнобат със съмнение за коронавирус (видео) - E-Burgas.com

Георги Димитров: Сами не спазваме дисциплината, виждам много хора излезли просто на разходка

Осем души са контактували с младата жена от Карнобат, която е със съмнение за коронавирус. Това заяви кметът на Карнобат Георги Димитров във видео, публукувано на личния му профил във Фейсбук.

Младата жена е работила в Банско и вероятността да е заразена с COVID-19 е много голяма, заяви Димитров. Осемте души, с която тя е контактувала в Карнобат, вече са издирени и са приведени под карантина.  Чакат се резултатите от болницата в близките часове. 

Тази сутрин в Карнобат се е провело заседание на  о  бщинския кризисен щаб, на което се е взело решение затвроят двата пазара в Карнобат, за да се ограничи струпването на големи групи хора на едно място.

"Лошото е, че самите ние не проявяваме дисциплина. И сега виждам хора, които са тръгнали просто на разходка.   Грижата, която поемаме за себе си е най-добрата грижа. Самоизолацията и самодисциплината са относното предпазно средство, от което може да се предпазим от пандемията." обърна се Георги Димитров към карнобатлии.   

Той допълни, че двете големи шивашки предприятеия шият маски, а до следобед ще бъдат произведени и първите количества дезинфектант.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини