Осем души са контактували с младата жена от Карнобат със съмнение за коронавирус (видео)

Осем души са контактували с младата жена от Карнобат със съмнение за коронавирус (видео) - E-Burgas.com

Георги Димитров: Сами не спазваме дисциплината, виждам много хора излезли просто на разходка

Осем души са контактували с младата жена от Карнобат, която е със съмнение за коронавирус. Това заяви кметът на Карнобат Георги Димитров във видео, публукувано на личния му профил във Фейсбук.

Младата жена е работила в Банско и вероятността да е заразена с COVID-19 е много голяма, заяви Димитров. Осемте души, с която тя е контактувала в Карнобат, вече са издирени и са приведени под карантина.  Чакат се резултатите от болницата в близките часове. 

Тази сутрин в Карнобат се е провело заседание на  о  бщинския кризисен щаб, на което се е взело решение затвроят двата пазара в Карнобат, за да се ограничи струпването на големи групи хора на едно място.

"Лошото е, че самите ние не проявяваме дисциплина. И сега виждам хора, които са тръгнали просто на разходка.   Грижата, която поемаме за себе си е най-добрата грижа. Самоизолацията и самодисциплината са относното предпазно средство, от което може да се предпазим от пандемията." обърна се Георги Димитров към карнобатлии.   

Той допълни, че двете големи шивашки предприятеия шият маски, а до следобед ще бъдат произведени и първите количества дезинфектант.

Свързани статии
Мъж почина от COVID-19 в дома си докато чака линейка с часове, проверяват случая Почти 2900 са новозаразените у нас, Бургас със 73-ма И Корнелия Нинова заразена с Covid-19, приета е във ВМА Напредва изпитването на ваксина срещу COVID-19 на основата на тютюнево растение Събота дойде с 1589 новозаразени у нас Лекари в Бургас изнемогват от работа, болницата търси доброволци за КОВИД-отделението Депутат от БСП с положителна проба за COVID-19 1595 са новите случаи на коронавирус у нас, в Бургас - 41 От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас Проф. Димитров: Скоро ще имаме по 1200 заразени на ден
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини