Орлин Горанов: Любовта ми към Бургас е стара, идвам тук откакто се помня Великолепният артист представи биографията си в Гранд Хотел и СПА Приморец

 Орлин Горанов: Любовта ми към Бургас е стара, идвам тук откакто се помня Великолепният артист представи биографията си в Гранд Хотел и СПА Приморец - E-Burgas.com

На 18 декември, броени дни преди Коледа, в Гранд Хотел и СПА Приморец биографията си "Да започнем отначало" представи Орлин Горанов. Събитието протече под формата на много топла среща с публиката, в която разбира се - имаше основно дами. Заедно с популярния артист, с хората разговаря и съавтора на книгата - Веселина Паскова.

"За мен е радост, че сме заедно точно преди Рождество - в този прекрасен град и хотел" - сподели с публиката Орлин Горанов. "Идвам в Бургас откакто се помня - на лагери, на почивка. Още тая спомени за едни прекрасни скариди във вестникарска фунийка. А "Бургас и морето" беше "малкият Златен Орфей" - каза с усмивка той. "Винаги се чувствам като у дома си тук. Всъщност, нямам нищо общо с града, но пък тук живеят мои много близки приятели, които обичам като мое семейство. Бургас е чудесен, целият украсен, лъха коледно настроение" - допълни обичаният певец. "Благодаря на домакините си от Гранд Хотел и СПА Приморец, който догодина празнува 60-годишен юбилей, а младее и става все по-красив. Според мен, в момента е перлата на Черноморското крайбрежие" - обърна се той към организатора и домакин на гостуването "на по биография и автограф" - Гранд Хотел и СПА Приморец. „Благодаря и на вас, че сте тук днес. Виждам много красиви, прекрасни, чаровни дами – в Бургас винаги е било така“ – каза той.

"Орлин Горанов е не голям певец, а артист" - сподели с публиката в емоционално обръщение съавтора на "Да започнем отначало" Веселина Паскова. "При него всичко е спонтанно и различно. Книгата е пътешествие през неговия живот. Изпълнена е с негови мисли. Освен голям артист, преди всичко той е много голям човек. Поканих много негови приятели, да разкажат за него. Успяхме да направим историята. Тя, всъщност, тепърва започва. Той е много позитивен и щедър човек, раздава на хората около себе си хубава енергия" - сподели Веси Паскова с публиката. „На 13-ти бяхме тук, в Бургас; на 14-ти – в Козлодуй, на 15-ти на Панаира на книгата в столицата, а на 16-ти имаше спектакъл в Софийска опера. Той целия е изтъкан от енергия. Такова е отношението му към живота. Просто е такъв човек“.

"Реших да направя тази крачка - автобиография - защото обичам провокациите. Докато пътувахме с Веси мислехме да направим пътепис. За добро или лошо, мисля, че се получи едно чудесно четиво, което да ви разсмее и да ви подтикне към някои мисли“ – каза Орлин Горанов. После, благодари – на Веси и издателство "Книгомания" – „за това, което сътворихме заедно“.

Срещата с бургаската публика продължи с непринуден, живописен и лъкатушещ разговор, изпъстрен с много от житейските случки и опит на артиста и човек Орлин Горанов. Ето и няколко от тях:

„Публиката е 5-тия елемент в нашата работа – без нея всичко става безсмислено“.

„Когато попиташ някой как е, и той започне с „Оф“, отговарям – „Оф“ е от Вашата страна на вратата. Ограничил съм хората с афинитет към това възклицание“.

„Дали съм губил оптимизъм? Бил съм на ръба. Когато съм там, забивам два шамара на този в огледалото и нещата се оправят“.

Ако ти сам нямаш доверие в себе си, че можеш да направиш нещо, никой няма да ти помогне“.

„ Правиш ли нещата с мерак – се получава“.

„Всеки има талант, красотичка в себе си“.

Определя се като пътешественик и любител на кулинарията, „Аз съм от старата школа – и ценя музиката с главно „М“ и жената с главно „Ж“. На въпроса ще има ли биографията му продължение, казва: „Само желание да има. Трябва да помисля как да омеся питата, да ми уври главата“. Споделя, че поддържа форма с ходене – „без цел и посока“. Разговорът прескача от Германия - до Япония, от Рокфелер – до Сервантес – и за да е подготвен по пътя, използва „surviving kit“ – или сака с дрехи и принадлежности „за из път“, който е постоянен обитател на багажника на автомобила на последния велик артист-джентълмен на България.

Обръща се към дамите в залата с показателното „Нещо друго имате ли на сърце милички, което искате да ме питате“. До него застава поредната дама – този път, представител на Държавна опера Бургас – и изчита специално обръщение към него от институцията, което му дава статута на „Вечен приятел“.  

За финал – още две фрази с автор Орлин Горанов (чиято биография не споделяме тук– защото всеки знае кой е той – а и ако сте любопитни за още – „Да започнем отначало“ е добър старт):

„Музиката е любов“.

„Животът е хубав“.

 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини