Описват вещите от колекцията на Божков, изнесени са само няколко картини

Описват вещите от колекцията на Божков, изнесени са само няколко картини  - E-Burgas.com

Прокурори и експерти влязоха в офиса на "Нове холдинг", за да описват вещи от колекцията на Васил Божков.

До момента е ясно, че са конфискувани ценни картини и експонати от дома на бизнесмена.

Миналата седмица говорителят на главния прокурор Сийка Милева увери, че предметите от колекцията на Васил Божков ще бъдат иззети в присъствието на най-добрите експерти в България, след като имаше хипотези, че ценните вещи се изнасяли в чували.

"Министерството на културата подхожда изключително отговорно и работи не за първи път съвместно с полицията и прокуратурата. Всякакви хипотези и такива глупости, че се слагат в чували са несъстоятелни", каза и министърът на културата Боил Банов. 

Реакцията на Министерството на културата е след възмущение на бившия културен министър Вежди Рашидов, който в интервю заяви, че разследващите са се опитали "в чували и кашони" да конфискуват колекцията на свързаната с Божков фондация „Тракия“.

Категорично към момента няма разпореждания да се изнасят предмети от колекцията на Васил Божков, каза пред БНТ Александър Трайков, директор "Инспекторат за опазване на културното наследство" в Министерството на културата.

"В момента се правят огледи, описи, стая по стая. Участват четирима експерти от Министерство на културата, които са разпределени по обектите и следят за нормалното протичане на работата", съобщи Трайков.

Галерия
Коментари

Още от последните новини