Опасно време в 16 области днес

Опасно време в 16 области днес - E-Burgas.com

Предупредителни кодове за опасно време са обявени в 16 области в страната, а за Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново кодът е оранжев, съобщи БНТ.

Очакват се интензивни валежи и гръмотевични бури в цяла Северна, Централна и Южна България. На места валежите могат да достигнат повече от 50 литра на квадратен метър. Има условия за градушки, предупреждават синоптиците. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за юни.

Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. С временни прекъсвания ще има краткотрайни валежи от дъжд, на места главно в Северна България и планинските райони - интензивни и значителни по количество. Ще има и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 32°, за София - около 27°.

По Черноморието облачността ще е значителна, около и следобед купесто-дъждовна. На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури 27°-29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари

Още от последните новини