Опасно силен вятър в цялата страна, пориви до 20 м/с в Бургас

Опасно силен вятър в цялата страна, пориви до 20 м/с в Бургас - E-Burgas.com

Жълт код за потенциално опасно време поради силен вятър е обявен за територията на цялата страна. 

Облачността ще е разкъсана с тенденция да намалява в хода на деня. Температурите ще са между 12 и 17 градуса, сравнително по-топло в Южна България. Вятърът в цялата страна ще бъде силен. В сила е жълт код за опасно време. Силни пориви до 100 км/ч. ни очакват в северната половина на страната около обяд и в ранния следобед.

В област Бургас около и след обяд ще духа силен и бурен северозападен вятър с пориви до 20 м/с. Силен и бурен вятър ще духа и над морето от северозапад с 14-17 м/с (7 по Бофорт) с пориви до 20 м/с (8 по Бофорт).

Причината за вятъра и за високите температури е студен атмосферен фронт, свързан с циклон, преминаващ северно от нашата страна. Валежите от него обаче са в Румъния, Украйна и Русия. В близките дни по Адриатическото крайбрежие очакваме оформянето на още една област с ниско атмосферно налягане. Нейното преминаване над Балканите ще е съпроводено отново с вятър, най-силен в четвъртък. Ще има и превалявания от дъжд в по-голямата част на страната, в Източна България очакваме и гръмотевици. Сняг ще вали само в планините на Западна и Централна България.

Коментари

Още от последните новини