Омлет за 12 лева на Златни пясъци

Омлет за 12 лева на Златни пясъци - E-Burgas.com

Омлетът със сирене удари 12 лева на Златни пясъци, а миш-машът в заведенията в курорта се сервира срещу 14 лева.

Шопската салата пък не пада под 10 лева, съобщи kmeta.bg.

Чадърът и шезлонгът се заплащат по 6 лева. Повечето места за бързо хранене отварят след 12 часа на обед, защото преди това улиците са пусти. Вечерите обаче всичко е препълнено.

Сезон

Хотелиери, ресторантьори и търговци на Златните тази година се радват на по-силен летен сезон спрямо миналогодишния. COVID е докарал в пъти повече румънски туристи. Има и доста българи, предимно живеещи в чужбина, които са решили да почиват по северното ни Черноморие. Коровирусът обаче изгонил немците и украинците, категорични са търговци по морето.

Солено

Чужденците са на почивка олинклузив, като чадърите, шезлонгите и вечерята в курорта не им излизат скъпо. За българите обаче хапването в центъра на Златните излиза доста солено. В същото време нашенците не пестят за по-луксозни стоки, като маркови дрехи, обувки и аксесоари. Румънците обаче не искат да дават пари за качествени обувки и хубави чанти. „Българинът е доста по-добър клиент. Той знае какво иска и го купува. Една студентка от София миналата седмица си купи чанта за 150 лева за университета“, споделя търговка в магазин в центъра. В разгара на сезона нощните заведения и баровете все още си търсят персонал. „Това лято е много силно. Има и много българи от чужбина. Но си търсим още сервитьори“, споделят работещи в заведения на Златните.  

Коментари

Още от последните новини