Окованият Гринго буйства в съда, десет души охрана го усмиряват (видео)

"Бият ни вътре, утрепаха ни от бой" крещи мъжът на Софи Маринова на излизане от съдебната зала

Обвиненият в изнудване Тодор Давидов - Гринго предизвика истински цирк в съда, след като не прие добри новината, че ще трябва да остане в ареста. Любимият на Софи Маринова започна да крещи и да буйства на излизнае от съдебната зала, което наложи да бъдат повикани добъдителни охранители, които да го усмирят.

Близо 5 минути от залата се чуваха крясъците на Гринго, който обвини правосъдието в несправедливост спрямо него. На излизане той заяви, че е той и другия обвиняем Стефан Сливков са били пребити от съдебната охрана. Екшънът се разигра пред очите на изгората му Софи Маринова и нейната баба, които избухнаха плач в коридора на съда. 

Повод за реакцията на Тодор Давидов стана решението на съда, който реши да го остави в ареста, въпреки че неговите адвокати настоявкаха за мярка "подписка" или дори освобождаването му без никаква мярка. Надеждите за свобода на Гринго бяха свързани с променените показания на сочения за суъчастник в престъплението Стефан Сливков, който при втория разпит е заявил, че Давидов няма нищо общо с престъплението. 

Съдът все пак реши да се опре на първит показания на Сливков, тъй като те коренсподирани с всички събрани доказателства досега. Евентуалното пускане на някого от двамата на свобода било предпоставка те да се укрият или да извършват друго престъпление.

Още при четенето на решението Гринго започна да нервничи, а веднага след това репликира съдията, като му поиска сметка за решението. То обаче е окончателно и така Давидов и Сливков ще останат в ареста за постоянно. 

 

Коментари

Още от последните новини