Оценките от матурите ще са вход и за университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Оценките от матурите ще са вход и за университет „Проф. д-р Асен Златаров“  - E-Burgas.com

Приемните изпити ще могат да „прескочат“ и победителите в националните олимпиади и събития на висшето училище

Оценките от държавните зрелостни изпити, които предстои да държат дванадесетокласниците, ще бъдат вход за кандидатстване в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, реши академичното ръководство. Изключение ще бъде само специалност „Медицина“, за която ще се кандидатства след задължителни приемни изпити по биология и химия.

Извънредното положение, което продължи два месеца, наложи да бъдат отменени предварителните изпити, които традиционно висшето училище провежда.

За да имат зрелостниците равен шанс за достъп до най-големия университет в Югоизточна България, усилията, които полагат в извънредна обстановка, да приключат успешно гимназиалния курс на обучение, ще бъдат възнаградени и с шанса те да ги „изстрелят“ директно на студентските банки в Университет „Проф. д-р А.Златаров“ – Бургас.

Тази възможност академичното ръководство ще даде и на победителите в националните олимпиади.

На директен прием в специалностите „Екология и опазване на околната среда" и „Екология и екологичен мениджмънт" ще могат да разчитат и наградените за отлично представяне в IV-та Национална Екологична конференция за ученици и студенти “Да мислим екологично за бъдещето”, организирана от катедра „Екология и опазване на околната среда“ към Факултета по Природни науки на Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас.

Тази година в държавния университет ще бъдат приети 782 студенти.

Официално кампанията ще стартира на 8 юни, когато започва и приемът на документи за кандидатстване.

Свързани статии
Студенти от 40 държави на обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ КЗП с приемна за граждани в Созопол Мария Нейкова връща приемните в региона, първата среща с граждани е в Сунгурларе Ученици от Украйна посетиха университет "Проф. д-р Асен Златаров" Започва кандидатстването в училищата след 7 клас Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит ВХТИ готви атракции за бургазлии в деня на отворените врати Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини Важно за родителите: От 1 март може да се запознаете с електронната система за прием в ясла и детска градина 46 хиляди зрелостници ще се явят на матурите през май
Тагове
университет прием матури вхти асен златаров
Коментари

Още от последните новини