Оценките от матурите ще са вход и за университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Оценките от матурите ще са вход и за университет „Проф. д-р Асен Златаров“  - E-Burgas.com

Приемните изпити ще могат да „прескочат“ и победителите в националните олимпиади и събития на висшето училище

Оценките от държавните зрелостни изпити, които предстои да държат дванадесетокласниците, ще бъдат вход за кандидатстване в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, реши академичното ръководство. Изключение ще бъде само специалност „Медицина“, за която ще се кандидатства след задължителни приемни изпити по биология и химия.

Извънредното положение, което продължи два месеца, наложи да бъдат отменени предварителните изпити, които традиционно висшето училище провежда.

За да имат зрелостниците равен шанс за достъп до най-големия университет в Югоизточна България, усилията, които полагат в извънредна обстановка, да приключат успешно гимназиалния курс на обучение, ще бъдат възнаградени и с шанса те да ги „изстрелят“ директно на студентските банки в Университет „Проф. д-р А.Златаров“ – Бургас.

Тази възможност академичното ръководство ще даде и на победителите в националните олимпиади.

На директен прием в специалностите „Екология и опазване на околната среда" и „Екология и екологичен мениджмънт" ще могат да разчитат и наградените за отлично представяне в IV-та Национална Екологична конференция за ученици и студенти “Да мислим екологично за бъдещето”, организирана от катедра „Екология и опазване на околната среда“ към Факултета по Природни науки на Университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас.

Тази година в държавния университет ще бъдат приети 782 студенти.

Официално кампанията ще стартира на 8 юни, когато започва и приемът на документи за кандидатстване.

Свързани статии
Тестват системата за електроен прием на първолаци в Поморие Матурите ще се проведат по график, няма да има отпадане на материал за 12 клас Спрян е плановият прием на болниците в областта Обявяват прием в три паралелки след завършен 7 клас в Несебър Омбудсманът против матурите за 4 и 10 клас Планират масови тестове за ковид в университетите Подпомагат финансово приемните семейства в Бургас Медицински преподаватели от Израел ще преподават на бургаски студенти Изложение „Световно образование“ в Бургас представя последните тенденции при обучението в чужбина Учебната година започва присъствено, но с готовност за онлайн обучение
Тагове
университет прием матури вхти асен златаров
Коментари

Още от последните новини