Обвиниха в корупция осем гранични полицаи

Обвиниха в корупция осем гранични полицаи - E-Burgas.com
Архив

Специализираната прокуратура обвини осем гранични полицаи от ГКПП „Малко Търново" за участие в организирана престъпна група. Те бяха заловени при специализирана операция на ДАНС и Дирекция „Вътрешна сигурност" на МВР.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата действала от декември 2016 г. до декември 2017 г. Разследването установило, че полицаите искали преминаващи границата неголеми суми в лева и валута, за да си затворят очите при нарушения.

Подкупи са искани от пътуващи с неизрядни документи- например при извеждане на деца от един родител, без пълномощно от другия, от стюарди на автобуси и шофьори на чужди камиони, за да минат по бързо бариерата, включително и за да не бъдат проверявани обстойно багажите и товарите.

От човек са събирани между 20 и 60 лева. Парите били внасяни в „обща каса", най-често при конкретен началник на смяна, а след края на работния ден са били разпределяни помежду участниците.

Държавното обвинение е поискало отстраняването им от работа. С постановление на прокуратурата, след ареста те са пуснати срещу парична гаранция.

Коментари

Още от последните новини