Обстановката в Бургаско: Времето се оправя, бедственото положение остава

Обстановката в Бургаско: Времето се оправя, бедственото положение остава  - E-Burgas.com

Все още има затворени пътища в областта

Остава бедственото положение в Камено и частичното в Бургас - очаква се до обяд и на двете места то да бъде отменено. Това каза за радио „Фокус" областният управител на Бургас Вълчо Чолаков във връзка с наводненията от вчера в региона.

„В община Бургас - районът около депото на село Братово - все още има проблем и се работи по неговото отстраняване. Очаква се до обяд и в двете общини бедственото положение да бъде отменено. Все още има един затворен път Братово - Долно езерово и два пътя с ограничения между Черни връх и Полски извор, Бургас - Средец, преди Константиново" посочи Чолаков.

По думите му, към настоящия момент жертвите от наводнението са три.

„От 08.30 часа днес продължава издирването на изчезналата жена от село Черни връх от страна на пожарната, Община Камено, има мобилизирани хора. При толкова дълго време в неизвестност - може би ще имаме четвърта жертва", допълни Чолаков. Той припомни, че в община Камено е обявен ден на траур във връзка с жертвите от наводнението. Общинските съветници ще гласуват отпускане на средства за погребенията на жертвите.

Като цяло обстановката в областта е спокойна - няма дъжд и водата се оттича. Продължават мероприятията по отстраняване на щетите от страната и на двете общини: Бургас и Камено, както и отводняване на имоти. Вчера са започнали изплащанията за обезщетения в размер на 350 лева на пострадалите от община Бургас, а днес ще бъдат изплатени средствата и за пострадалите в Камено, каза още областният управител на Бургас. „Съветваме гражданите за претърпените щети да уведомяват писмено съответната Община. Чрез Общините информацията през нас ще стигне до Междуведомствения съвет по бедствия и аварии. Ще се преценят възможностите за обезщетяване на пострадалите", каза още Вълчо Чолаков.

Коментари

Още от последните новини