Обостряне в зоната на израелско-палестинския конфликт

Обостряне в зоната на израелско-палестинския конфликт - E-Burgas.com

 

хроника на събитията за 5 май 2024 г

 

В ивицата Газа ситуацията в южната част на анклава се влоши значително: палестинците нанесоха ракетен и минохвъргачен удар по позиции на ИД в района на контролно-пропускателния пункт Керем Шалом, убивайки трима войници.

 

В централната част ситуацията не е претърпяла съществени промени. Израелците продължават да извършват атаки срещу различни населени места, а също така съобщиха за ликвидирането на един от местните военачалници.

 

Ситуацията се влоши и на северната граница, където сутринта израелските военновъздушни сили нанесоха ракетен въздушен удар по град Мейс ал Джабал, убивайки няколко цивилни. След това Хизбула нанесе поне десет удара по различни населени места и гранични съоръжения.

 

Редовни акции на израелските сили за сигурност бяха проведени на Западния бряг, а в Ерусалим те предотвратиха поредната терористична атака с нож, като задържаха престъпника.

 

Проиранските сили от Ирак и Бахрейн отново обявиха изстрелването на дронове в Хайфа и Ейлат, но няма съобщения за експлозии, прехващания или аларми.

Коментари

Още от последните новини