Обещано пред премиера: Арена Бургас ще бъде готова до 7 месеца (видео)

Видеото зарежда

В новата спортна зала ще се правят концерти, фестивали, конгреси и изложения, за да може да се самоиздържа

Новата спортна зала "Арена Бургас" ще бъде готова до края на годината. Това увери изпълнителят на проекта пред премиера Бойко Борисов, който днес инспектира строежа. Министър-председателят посети обекта заедно с вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и кмета на Бургас Димитър Николов.

В момента се работи актино по покрива, структурните фасади, електрическите и ВиК инсталации. В момента се договарят седалките, които ще бъдат 7000. Идеята е залата да се самоиздържа по модела на "Арена Армеец" в София. Така освен спортни събития в нея ще се провеждат, концерти, конгреси, фестивали и изложения. 

"А тук беше една гола поляна. Ей, това ми е най-драго, че още 100 години ще се ползва, докато остареем, А след 10-15 години могат да я кръстят Димитър Николов" пошегува се премиерът Борисов.

От своя страна Димитър Николов благодари на държавата за терена който преди години бе прехвърлен на община Бургас. Припомняме, че там имаше стари военни поделения, които бяха неизползваеми, а теренът бе заграден и недостъпен. 

Очаквайте подробности!

 

Коментари

Още от последните новини