Някой здраво лъже ромите в Бургас, обещава им по 500 лв. помощи

Някой здраво лъже ромите в Бургас, обещава им по 500 лв. помощи - E-Burgas.com

Над 750 заявления за социални помощи са входирани само за последните две седмици от организирани групи от бургаските квартали "Горно Езерово", "Победа" и "Меден рудник".Полицията е уведомена за това още в понеделник по разпореждане на кмета на Община Бургас.

Очевидно се касае за подвеждане и измама на ромската общност в града. Полицията е уведомена, че неизвестни емисари лъжат хората как Община Бургас е спечелила европейски проект, чрез който щели да се раздават по 500 лв. на болен или социално слаб човек.

Това категорично не отговаря на истината. Помощите, които се отпускат на социално слаби, се гласуват и определят индивидуално за всеки един случай само след решение на Общинския съвет, в който участват представители на всички политически партии. Поради липса на достатъчно средства,  131 от подадените заявления през 2016-та година тепърва ще се разглеждат през 2017-та.

Гласуваният бюджет по това перо за настоящата година от Общински съвет - Бургас е 75 000 лв. - собствени, а не европейски средства, като в тази сума влизат помощите за нуждаещите се от спешни операции бургазлии- трансплатации, лечение в чужбина на тежки случаи, включително и закупуване на скъпоструващи лекарства от България и чужбина.

Община Бургас настоява компетентните органи да разкрият и обявят публично кои лица или политическа партия си позволяват да манипулират бургазлии броени дни преди изборите. 

Коментари

Още от последните новини