Ново оборудване улеснява персонала на УМБАЛ Бургас при работа с пациенти

Ново оборудване улеснява персонала на УМБАЛ Бургас при работа с пациенти - E-Burgas.com

Ново оборудване улеснява медицинските сестри и санитарите в УМБАЛ Бургас при преместването на пациенти. То е механично и не налага вдигането на пациентите на ръце, което значително затруднява персонала. Част от него вече е доставено в болницата. Оборудването включва приспособления за трансфер на пациенти от болничното легло към носилка и обратно, за транспортиране от болничната стая до кабинетите за изследвания и консултации, универсален лифт за повдигане на пациента от легнало и седнало положение от болничното легло към носилка, медицинска инструментална маса с хидравлично повдигане на плота.           

Оборудването е закупено по проект "Устойчива заетост за лицата с увреждания, служители на УМБАЛ-Бургас АД", финансирано със средства на Агенцията за хората с увреждания по чл. 44, ал.1 от Закона за хората с увреждания. Общата стойност на проекта е 62 096 лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ.

 Обща цел на проекта е гарантиране на пълноценното и равноправно упражняване на правото на труд на хората с увреждания, работещи в болницата чрез закупуване на оборудване, подпомагащо изпълнение на преките служебни ангажименти на лицата от целевата група, заемащи длъжност санитари и медицински сестри.

 Предстои доставка на на  подопочистващи автомати, комбинирани хигиенни колички, сакодържатели и други.

На снимките е пациентският лифт и специална количка за инструменти. 

Коментари

Още от последните новини