Ново корабче ще вози туристите до остров Света Анастасия

Ново корабче ще вози туристите до остров Света Анастасия - E-Burgas.com

Най-посещаваният туристически обект в община Бургас – островът Света Анастасия ще продължи своето развитие и е сред основните приоритети в Бюджет 2021 на местната администрация.

Тази година ще е емблематична за единствения обитаем остров в общината, тъй като по план, трябва да се случат две съществени неща – разширение на настоящия пристан и строеж на ново туристическо корабче, което да поеме огромния брой желаещи да посещават острова.

Проектът за пристана, всъщност не е нещо ново, вече е започнат и ще продължи и през настоящата година. Целта е да бъде удължен периодът за посещение на острова и да се осигури по-безопасно акостиране. При лошо време пристанът ще е убежище за малки плавателни съдове.

Строежът на новия катамаран пък ще обслужва туристическите маршрути в Бургаския залив, превозвайки пасажери от Морска гара до остров Света Анастасия, лодкостоянката в "Крайморие", рибарските пристанища в "Сарафово" и Ченгене скеле, както и до близки крайбрежни населени места.

Свързани статии
Излизаме от червения списък на Израел като рискова държава От днес постоянна на нова линия на корабчето "Анастасия" Туристическият бранш и правителството искат да разрешат кризата до 10 дни Румънци и поляци спасили сезона в курортите ни Новият кей на остров "Света Анастасия" вече е готов (Снимки) Появи се надежда за спасяването на остров Св. Кирик от забвение Три дни тържества за празника на о-в Света Анастасия Над 2,5 млн. туристи почивали в България от началото на май Мизерни условия, лоша хигиена и скъпи чадъри сред основните оплаквания на туристите по Черноморието Корабчето "Анастасия" с малко по-различен курс тази събота
Тагове
остров света анастасия туристи корабче
Коментари

Още от последните новини