Ново корабче ще вози туристите до остров Света Анастасия

Ново корабче ще вози туристите до остров Света Анастасия - E-Burgas.com

Най-посещаваният туристически обект в община Бургас – островът Света Анастасия ще продължи своето развитие и е сред основните приоритети в Бюджет 2021 на местната администрация.

Тази година ще е емблематична за единствения обитаем остров в общината, тъй като по план, трябва да се случат две съществени неща – разширение на настоящия пристан и строеж на ново туристическо корабче, което да поеме огромния брой желаещи да посещават острова.

Проектът за пристана, всъщност не е нещо ново, вече е започнат и ще продължи и през настоящата година. Целта е да бъде удължен периодът за посещение на острова и да се осигури по-безопасно акостиране. При лошо време пристанът ще е убежище за малки плавателни съдове.

Строежът на новия катамаран пък ще обслужва туристическите маршрути в Бургаския залив, превозвайки пасажери от Морска гара до остров Света Анастасия, лодкостоянката в "Крайморие", рибарските пристанища в "Сарафово" и Ченгене скеле, както и до близки крайбрежни населени места.

Свързани статии
Туристическият ни бранш: Много изоставаме от съседите, не сме активни! Бъдещето на летния сезон зависи от това колко хора ще се ваксинират Отново ще разчитаме на родни туристи и през 2021 Wizz Air открива нова сезонна база в Бургас, друга авиокомпания планира Бургас за нови полети Туристическият бранш в Бургас издига независим кандидат за депутат Привличаме туристи с музикални събития Туристическите пътувания между България и Русия може да бъдат възобновени скоро Връщат парите за неосъществени екекурзии Рекламират зимния ни туризъм с 2.4 млн. лв. пред съседите Марияна Николова: Не бива да затваряме границите за туристи
Тагове
остров света анастасия туристи корабче
Коментари

Още от последните новини