Ново корабче ще вози туристите до остров Света Анастасия

Ново корабче ще вози туристите до остров Света Анастасия - E-Burgas.com

Най-посещаваният туристически обект в община Бургас – островът Света Анастасия ще продължи своето развитие и е сред основните приоритети в Бюджет 2021 на местната администрация.

Тази година ще е емблематична за единствения обитаем остров в общината, тъй като по план, трябва да се случат две съществени неща – разширение на настоящия пристан и строеж на ново туристическо корабче, което да поеме огромния брой желаещи да посещават острова.

Проектът за пристана, всъщност не е нещо ново, вече е започнат и ще продължи и през настоящата година. Целта е да бъде удължен периодът за посещение на острова и да се осигури по-безопасно акостиране. При лошо време пристанът ще е убежище за малки плавателни съдове.

Строежът на новия катамаран пък ще обслужва туристическите маршрути в Бургаския залив, превозвайки пасажери от Морска гара до остров Света Анастасия, лодкостоянката в "Крайморие", рибарските пристанища в "Сарафово" и Ченгене скеле, както и до близки крайбрежни населени места.

Свързани статии
Туристи отменят резервации по ски курортите заради липса на сняг В курортите очакват 20% повече туристи със 30% увеличение на цените Двойно повече чужди туристи по морето това лято, цените със скок от 11% 50 хиляди руски туристи са посетили България до края на юни Ръст на резервациите в Турция заради новите правила на границата Цветан Недялков от Ку-ку бенд ще свири на острова Отлагат плувния маратон до Света Анастасия заради лоши метеорологични условия Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Билкова бира и миди на тенекия за откриването на сезона на острова в неделя Бургас посреща туристите освежен (Снимки)
Тагове
остров света анастасия туристи корабче
Коментари

Още от последните новини