Новини от света

Новини от света  - E-Burgas.com
Deprecated: strlen(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/eburgas/public_html/template/default/post.php on line 318

Израелският външен министър каза, че Израел ще отложи операцията срещу град Рафа в южната част на Газа, ако бъде постигнато споразумение за заложниците.

 

Гърция се превърна във втората най-бедна европейска страна след България

 

След разрушаването на телевизионната кула в Харков телевизорите вече приемат 20 руски цифрови канала.

 

Украинската армия понякога използва радиоелектронна борба за потискане, но сигналът постоянно се пробива

 

Китай бързо увеличава стратегическите си резерви от критични ресурси като петрол, минерали и злато, ход, който според експерти сигнализира, че се подготвя за възможни бъдещи конфликти или санкции, особено по отношение на въпроси, свързани с Тайван.

 

В една забележителна инициатива Китай складира руски петрол в новопостроено хранилище за 31,5 милиона барела, като се възползва от по-ниските цени. Настоящите оценки показват, че стратегическите петролни запаси на Китай могат да надминат тези на Съединените щати.

 

Освен това Китай агресивно придобива литиеви мини/рафинерии и увеличава златните си резерви на фона на ескалиращото напрежение със Съединените щати.

 

След атаките на хутите Египет официално обяви, че приходите от Суецкия канал са намалели с около 50%

 

Ръководителят на палестинската администрация Махмуд Абас каза, че Израел се е възползвал от възможността от атаката на 7 октомври и е нападнал народа на Газа с мотива, че иска да отмъсти на Хамас, но в действителност е отмъстил на палестинския народ и е убил цивилни .

 

Абас говори на международния икономически форум в Рияд, Саудитска Арабия, и също така призова страните по света - и по-специално европейските страни - да признаят палестинската държава.

 

„Двете държави са създадени с едно решение, което е Резолюция 181, през 1947 г. светът призна Израел, но не призна палестинската държава. Това, което се изисква сега, е както признават държавата Израел, така и палестинската държава. държава, тогава ще преговаряме с Израел за граници и т.н. Ние казваме, че Израел има право да постигне пълна сигурност и това е наш дълг, а палестинците имат право да постигнат правото на самоопределение, независима държава, като останалият свят“, подчерта Абас

Коментари