Нови тротоари ще правят "Меден рудник" по-удобен за пешеходците

Нови тротоари ще правят

Тази година ремонтът на пешеходните зони ще бъде приоритен в комплекса

Основното направление за развитие на к-с "Меден рудник" тази година ще бъде да се осигури среда, удобна за пешеходци. Това заяви зам. кметът строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска на днешното обществено обсъждане на Бюджет 2020. 

"Миналата година акцентът ни беше за изграждането на паркоместта, като успяхме да реализираме около 1300. Тази година ще обърнем повече внимание на пешеходците, тъй като е хубаво хората да се научат, че е хубаво да се движат повече пеша. Ще ремонтираме старите, изпочупени тротоари, по които трудно се предвижват възрастните хора и майктие с колички. Пешеходните пътеки ще бъдат обновени с боя студен пластик, която е много по-трайна и се забелязва по-лесно от шофьорите" заяви инж. Коралска.

Тя призова гражданите да бъдат активни и да подават сигнали към териториалния директор Магдалена Манолова за местата, където тротоарите се нуждаят най-много от ремонт. След това екип на общината ще направи оглед и ще прецени дали ремонтът е наложителен. На места ще се прибягва до асфалтиране, тъй като тази настилка е по-гладка и по-трайна. 

Свързани статии
АПИ: Не ремонтираме здрави пътища Продължават ремонтите по АМ Тракия Нови ремонти на магистрала "Тракия" ни очакват след лятото 7 хил. лв. и половин кило злато отмъкна апаш от апартамент в "Изгрев" Уикендът в Бургас осеян с улични ремонти, променят маршрутите на градския транспорт Поредна серия от ремонти започва на "Тракия", ето къде ще е затруднено движението Временно променят маршрутите на две линии заради уличните ремонти Започва втори етап от ремонта на пътя за Ветрен, променят движението за 10 дни Напредва ремонтът по "Транспортна", половината улица вече е с нов асфалт Край на сагата! Небостъргачът в "Меден рудник" отваря врати до няколко месеца
Тагове
ремонти пешеходци к-с
Коментари

Още от последните новини