Нови тротоари ще правят "Меден рудник" по-удобен за пешеходците

Нови тротоари ще правят

Тази година ремонтът на пешеходните зони ще бъде приоритен в комплекса

Основното направление за развитие на к-с "Меден рудник" тази година ще бъде да се осигури среда, удобна за пешеходци. Това заяви зам. кметът строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска на днешното обществено обсъждане на Бюджет 2020. 

"Миналата година акцентът ни беше за изграждането на паркоместта, като успяхме да реализираме около 1300. Тази година ще обърнем повече внимание на пешеходците, тъй като е хубаво хората да се научат, че е хубаво да се движат повече пеша. Ще ремонтираме старите, изпочупени тротоари, по които трудно се предвижват възрастните хора и майктие с колички. Пешеходните пътеки ще бъдат обновени с боя студен пластик, която е много по-трайна и се забелязва по-лесно от шофьорите" заяви инж. Коралска.

Тя призова гражданите да бъдат активни и да подават сигнали към териториалния директор Магдалена Манолова за местата, където тротоарите се нуждаят най-много от ремонт. След това екип на общината ще направи оглед и ще прецени дали ремонтът е наложителен. На места ще се прибягва до асфалтиране, тъй като тази настилка е по-гладка и по-трайна. 

Свързани статии
Спират движението между "Патриарх Евтимий" и "Шейново" за две седмици заради ремонти Акция "Скорост и пешеходци" до неделя Пътни инсталации ще пазят пешеходци и велосипедисти в Бургас Боларди ще разделят автомобили от пешеходци в Бургас (Снимки) АПИ започва ремонт на 11,5 км за 13,4 млн. лв. между Сливен и Ямбол Нови промени в градския транспорт от понеделник АПИ: Не ремонтираме здрави пътища Продължават ремонтите по АМ Тракия Нови ремонти на магистрала "Тракия" ни очакват след лятото 7 хил. лв. и половин кило злато отмъкна апаш от апартамент в "Изгрев"
Тагове
ремонти пешеходци к-с
Коментари

Още от последните новини