Нови тротоари ще правят "Меден рудник" по-удобен за пешеходците

Нови тротоари ще правят

Тази година ремонтът на пешеходните зони ще бъде приоритен в комплекса

Основното направление за развитие на к-с "Меден рудник" тази година ще бъде да се осигури среда, удобна за пешеходци. Това заяви зам. кметът строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска на днешното обществено обсъждане на Бюджет 2020. 

"Миналата година акцентът ни беше за изграждането на паркоместта, като успяхме да реализираме около 1300. Тази година ще обърнем повече внимание на пешеходците, тъй като е хубаво хората да се научат, че е хубаво да се движат повече пеша. Ще ремонтираме старите, изпочупени тротоари, по които трудно се предвижват възрастните хора и майктие с колички. Пешеходните пътеки ще бъдат обновени с боя студен пластик, която е много по-трайна и се забелязва по-лесно от шофьорите" заяви инж. Коралска.

Тя призова гражданите да бъдат активни и да подават сигнали към териториалния директор Магдалена Манолова за местата, където тротоарите се нуждаят най-много от ремонт. След това екип на общината ще направи оглед и ще прецени дали ремонтът е наложителен. На места ще се прибягва до асфалтиране, тъй като тази настилка е по-гладка и по-трайна. 

Свързани статии
Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти Продължават ВиК-ремонтите в центъра, временно спират движението по ул. "Търговска" Затварят част от центъра в Бургас заради дейности на ВиК Почистват шахтите при надлеза на СОМАТ, променят движението на 7 декември Предлагат бюджет от 1,5 млрд. лв. за ремонт и строителство на пътища за 2022 Кърпят дупките в Бургас преди началото на зимния сезон ВиК авария затвори възлово кръстовище в Бургас Пуснаха движението на "Тракия" към Бургас в ремонтирания участък между Стара Загора и Чирпан Обновена пътна мрежа очакват в Каблешково и Ахелой (Снимки) Ресторантьори и хотелиери от Южното Черноморие: Ремонтите по магистралите блокират тежкия сезон
Тагове
ремонти пешеходци к-с
Коментари

Още от последните новини