Нови паметници чакат ред в Бургас

Нови паметници чакат ред в Бургас - E-Burgas.com

Нов закон трябва да осугири по-лесната им реализация

h

Предложения за изграждане на голям брой паметници, монументи и паметни плочи чакат своята реализация в Бургас. Те са внесени предимно от инициативни комитети, частни лица и общински съветници. За тяхното изграждане обаче има една голяма спънка и тя е сегашният закон за паметниците в община Бургас.

Това поне твърди обшинският съветник Руслан Карагьозов, който е внесъл предложение за създаването на нов закон, така че да бъде съобразен с актуалното българско и европейско законодателство.  В докладната записка се посочва още. че в момента няма точно и ясни правила за процеса на постъпване на предложението за изграждане на нов паметник до неговата реализация.  Това от своя страна налага да бъде изграден изцяло нов правилник, тъй като изменянето на сегашния би било прекалено трудоемко и безмислено.

Новият правилник трябва да регулира ясни правила за условията и реда за подаване на предложенията и вземането на решенията за тях. Ще бъдат уточнени и изксиванията, които трябва да покрива съответната документация към предложенията.

Според докладната записка новият закон няма да струва нищо на бургазлии, като за него не са необходими допълнителни финансови средства. Очаква се предложението на Руслан Карагьозов да бъде прието още на идната сесия на Общински съвет Бургас, която е на 24 март.

Коментари

Още от последните новини