Край на либералните мерки: Затварят всички училища, дискотеки, молове и спортни мероприятия

Край на либералните мерки: Затварят всички училища, дискотеки, молове и спортни мероприятия  - E-Burgas.com

"Не можем да позволим да губим живота на лекари и учители, всеки живот има значение!" заяви Костадин Ангелов

Удължаване на срока на извънредната епидемична обстановка с четири месеца предложи здравният министър Костадин Ангелов. Ще бъдат затворени  всички училища, дискотеки, молове и спортни мероприятия  до Коледа. 

Мерките ще влязат в сила от петък 27 ноември, след като бъдат обсъдени в Министерски съвет. 

По думите му всички научни данни резултат от мерките може има най-рано след 8 дни. 

"Колкото и да е подготвена една система, тя не може да издържи на такъв натиск. Няма да издържат лекарите и сестрите ни. За мен най-важното е опазването на живота на хората и съм готов да поема всякаква отоговрност.

Не можем да си позволим да губим живота на лекари и на учители! Всеки живот има значение!

Разумът и сърцето ми казват, че е нужно да предприемем нови мерки, които да скъсат веригата на заразата." заяви Костадин Ангелов. 

Предложенията са:

1. Удължаване срокът на обявената извънредна епидемичната обстановка с 4 месеца до края на март 2021 година.

2. Преустановяване на присъствените занятия, практики, стажове и други във всички университети, училища, детски градини и ясли, както и всички форми на извънкласни дейности и занимания по интереси.

3. Преустановяване на всички видове колективни спортни мероприятия, конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, включително частно организирани тържества.

4. Продължаване на забраната за посещения в дискотеки, пиано барове и нощни заведения.

5. Преустановяване работата на заведенията за хранене и развлечения - ресторанти, заведения за бързо обслужване, увеселителни и игрални зали, питейни заведения, кафе сладкарници, барове и други. Същите могат да работят само за доставки по домовете.

6. Преустановяване работата на всички нехранителни магазини, включително търговски центрове от типа МОЛ, с изключение на аптеки, дрогерии, доставчици на пощенски услуги, банки, застрахователи, доставчици на платежни услуги.

7. Преустановява се организирането и провеждането на вътрешни и външни екскурзии. Няма ограничения в дейността на обществения транспорт.

 

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари

Още от последните новини