Нова схема в Бургас: Крадат автомобили, връщат ги на скрап

Нова схема в Бургас: Крадат автомобили, връщат ги на скрап - E-Burgas.com

Двама мъже от Бургас и един от Камено са арестувани от полицията за кражбата на два автомобила. Схемата на автоджамбазите е меко казана странна, тъй като те крадат автомобилите, след което ги връщат на скап, става ясно от полицейската хроника.

Първата кражба е извършена на 10 октомври, когато криминално проявените бургазлии С.И., 22 годишен и М.М., 31 годишен, откраднали лек автомобил "Фолксваген Венто, собственост на 29-годишен мъж от Бургас. Колата била паркирана на ул. "Оборище" 118. Двамата крадци са арестувани и са направили пълни самопризнания. При разпита те признали, че отнетият автомобил е предаден в пункт за изкупуване на вторични суровини в Сливен.

Констатирано е още, че М.М. в съучастие с криминално пробявения М.Г., 22 годишен от Камено отнел противозаконно на 21 септември л.а. «Опел кадет», собственост на 68-годишен бургазлия, паркиран на кръстовището на бургаските улици "Пробуда" и "Александровска".

И този автомобил е предаден в пункта за вторични суровини в Сливен. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на тримата мъже продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Коментари

Още от последните новини