Нинова: Русия е приятелска държава

Нинова: Русия е приятелска държава - E-Burgas.com

Трябва да наложим несъгласие, в случай че се вземе решение за европейско ембарго за нефта от Русия, тъй като ембаргото би затруднило стопанската система, би довело до усложнения в работата на доста компании, до увеличение на безработицата, до повишаване горивата за потребителите.

Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова в изявление за Би Ти Ви:  "Икономическите наказания, които се постановат, целят да затруднят съветската стопанска система и по този метод да попречват продължаването на войната. Но какъв е смисълът да искаш да убиеш непозната стопанска система, самоубивайки своята. Последният отчет на Организация на обединените нации, който излезе през вчерашния ден, установи, че над 107 страни в света към този момент са наранени от икономическите наказания".

"Едно от най-тежките неща, които виждах през последните дни, е българи се бият с българи поради войната в Украйна. Още една разграничителна линия в българското общество, а това, което би трябвало да ни сплоти, е нашият интерес, тъй като и едните, и другите страдат от високите цени на хляба, тока, от това че в случай че газовата рецесия се разрасне, 26 000 български компании са застрашени да бъдат затворени".

"По-голямата част от обществото у нас счита Русия за другарска страна - по тази причина беше и този висок % да не изпращаме оръжия. Втората част са политическите оценки - там чухме крайни отзиви, даже на хора в обединението. Спрямо България е другарска страна", счита Нинова.

Коментари