Несебър взима тротоарите и улиците на Слънчев бряг?

Несебър взима тротоарите и улиците на Слънчев бряг? - E-Burgas.com

Улиците и тротоарите в курорта Слънчев бряг ще бъдат предадени в собственост на община Несебър. Това съобщи пред БНТ вицепремиерът Валери Симеонов.

По думите му миналата седмица заедно с кмета на общината и съгласувано с премиера Бойко Борисов е изготвена стратегия за инфраструктурата и план за действие в курорта, така че той "да бъде издърпан от ръцете на мутрите като Божо Кравата и Радо Слънцето".

Сега уличната инфраструктура се управлява от държавното акционерно дружество "Слънчев бряг", което заедно с Министерството на туризма оказвали, според Симеонов, "благосклонно съдействие" на въпросните хора.

Симеонов разказа, че заради това, че улиците са собственост на дружеството, там няма достъп КАТ, а движението на триколки, файтони, влакчета и туристически автобуси било хаотично. Тротоарите пък били "заринати с бараки", за които министърът на туризма Ангелкова без да съгласува със Симеонов като ресорен вицепремиер, предлагала "визия", за да продават "бикини, сутиени и всякакви други глупости". "Тук идва шлаката на Европа, която идва да пие, да се търкаля по улиците и да пазари джапанки по 2 лв.", каза вицепремиерът и допълни, че срещу промените има съпротива, "защото има интерес".

Източник: dnevnik.bg

Коментари

Още от последните новини