Не откриха нарушения при инцидента с парасейлинг на Каваци

Не откриха нарушения при инцидента с парасейлинг на Каваци - E-Burgas.com

Проверката на "Морска администрация" не откри нарушения при екстремния атракцион парасейлинг, при който двама туристи паднаха върху дървета в гората, това съобщи bTV. 

При инцидента майка и синът й пострадаха. От "Морска администрация" са изпратили екип на проверка веднага след подаването на сигнал за случилото се, но нарушения не са открити.

Вятър откъсна от лодка парашут с двама души на къмпинг „Каваци”

"Обстойно се провериха сертификатите на лодката, въжетата и парашута. Въобще всички изисквания съгласно нашите процедури и законодателство. Никакви нарушения не бяха установени”, обясни Георги Стоянов, изп. длъжността директор „Морска администрация”.

Проверката продължава и ако бъде установено, че капитанът на лодката не се е съобразил с времето, ще бъде наказан с глоба.

"Имало е силен порив на вятъра в комбинация с другите хидрометеорологични условия. Понеже времето е било много горещо и се създава топлинен стълб, който също увеличава подемната тяга на самия парашут и комбинацията от тези фактори е довело до скъсване на въжето”, каза още Георги Стоянов.

От "Морска администрация" ще поискат промяна на законодателството с по-строги изисквания за парасейлинга.

Коментари

Още от последните новини