Най-успешните туристически атракциони сред участниците на BURGAS BUSINESS AWARDS

Най-успешните туристически атракциони сред участниците на BURGAS BUSINESS AWARDS - E-Burgas.com

Организаторите на BURGAS BUSINESS AWARDS продължават с представянето на участниците на първото издание на събитието. В подкатегория „Туристически атракцион“ на основната категория ТУРИЗЪМ участват два от най-големите и доказани обекти в областта. Селективното жури ще има нелеката задача да определи призьорът измежду представители на съчетания между успешен бизнес и изключителна услуга, отговаряща на най-високите изисквания на черноморския клиент.

Замъкът „Влюбени във вятъра“

Той е единственият новопостроен замък в Европа и обявен е за архитектурно чудо от A’Design Awards – Италия, включен в Топ 3 на „Най-красивите замъци в Европа“.  Носител е на много международни награди както за архитектура, така и  за туризъм. ев През 2021 година е награден за най-добра Европейска семейна атракция.

Замъкът е изграден в приказен стил и привлича хиляди туристи от целия свят. С прекрасният си парк, красивите си езера и множеството допълнителни атракции се е превърнал в любимо място не само за ежедневен отдих, но и за семейни празници, фирмени партита и филмови и музикални продукции.

Истинската магия на замъка, обаче се крие в неговото построяване. Построен е от един човек – неговият любезен домакин Георги Тумпалов, който сам с помощта на още няколко души, в продължение на над 25 години, изгражда камък по камък своята детска мечта. Той е многократен републикански и вице световен  шампион по класическа борба, носител на два рицарски ордена. За своят изключителен принос в архитектурната история на Европа е награден от краля на Белгия с ордена на Леополд II, наричан „Кралят Строител на Европа“.

Неговият талант,  трудолюбие и упорство десетилетия да преследва детската си мечта са вдъхновили много хора да променят живота си, да повярват в силите си и да последват неговият пример.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ е най-посещаваният туристически обект в България и работи целогодишно.

„Сънсет Аквапарк Поморие“

„Сънсет Аквапарк“ е нов и атрактивен комплекс за водни забавления. 32-те водни пързалки го поставят на лидерската позиция по брой съоръжения сред водните паркове в Европа.

Разположен е в непосредствена близост до хотелски комплекс „Сънсет Ризорт“, в началото на град Поморие. Аквапаркът отваря врати за първи път на 20.07.2016 година, като основната му дейност е да предоставя атрактивна база за забавление на посетителите.

Обектът разполага с ресторант, барове за коктейли и сладоледи и магазин. Пързалките са от най-модерен тип, изключително сигурни и надеждни. Произведени от ARIHANT, най-утвърдената в световен мащаб фирма, с действащи над 15 000 съоръжения.

Свързани статии
КЗП: Пазарът и туризмът се съживяват 25% от заведенията загубили битката с пандемията Отличиха най-добрите фирми от Бургас и региона за 2021 г на бляскава церемония (Снимки) Доказани в развитието на родния туризъм агенции ще се борят за приз на BURGAS BUSINESS AWARDS „Пощенска банка“ – Над 30 години присъствие сред банковите лидери у нас Стилни и изискани бутикови хотели сред участниците на BURGAS BUSINESS AWARDS Ето кои са номинираните в подкатегория „Ресторант“ на BURGAS BUSINESS AWARDS BURGAS BUSSINES AWARDS представя два от най-успешните хотелски комплекса в региона Ето кои морски хотели ще блеснат на BURGAS BUSSINES AWARDS Недвижимите имоти в Бургаския регион с висока заявка на BURGAS BUSSINES AWARDS
Тагове
бизнес BURGAS BUSINES AWARDS
Коментари

Още от последните новини