Напук на забраната - джиповете продължават да катерят Рила

Напук на забраната - джиповете продължават да катерят Рила - E-Burgas.com

Въпреки забраната на екоминистъра на Седемте рилски езера отново превозват туристи с джипове, сигнализираха читатели на cross.bg.

При качването на лифта Пионерска - Рилски езера туристите дори са спирани от хора, които им предлагат превоз с джип до езерата срещу 15 лв.

На долната станция на лифта е препълнено с туристи, възмущават се още планинарите.

Припомняме ви, че със заповед на министъра на околната среда и водите от 13.08. се забранява нерегламентираното превозване на туристи до езерата с джипове. Контрол върху това дали джиповете продължават да се движат или не ще осъществяват служителите на парк "Рила", както и от РИОСВ-София.

"От днес офроуд Седемте рилски езера се затваря, както и автомивка Седемте рилски езера се затваря. Хората от този лифт нагоре ходят пеша. Те идват да се любуват на природата, ние трябва да пазим природата за идните поколения. До тук може да дойдат с лифт. За извънредни случай, линейки, неща, които са ясни, може да се ползва този сервизен път, защото това е сервизен за лифта. За всички други цели, има си лифт, пътека. От тук нататък също е пътека. Да заповядат и да се любуват на нашата природа", коментира тогава решението си министър Димитров.

Свързани статии
Жандармерия и полиция не "трогна" джипките на Рила, продължават да качват до лифтовете Джип умишлено преминал през крака на полицай на път за Рилските езера Експерти предупреждават: Масовият туризъм на Седемте рилски езера съсипва природата МОСВ започна спешна проверка в Национален парк "Рила"
Тагове
джипове рила езера
Коментари

Още от последните новини