Жандармерия и полиция не "трогна" джипките на Рила, продължават да качват до лифтовете

Жандармерия и полиция не

Джиповете пак са в Рила, показа репортаж на NOVA. Зрители изпратиха снимки, на които се вижда как през уикенда високо в планината, точно до хижа „Рилски езера", за пореден път джипове возят туристи. Нито полицейските акции, нито намесата на жандармерията и други органи спират шофьорите от нерегламентираните превози.

„В понеделник следобед подателят на сигнала се е свързал с инспектора на парковия участък. Действието се развива в неделя след 17 часа, когато е свършило работното време на нашите служители. Лифтът не е работил и те са се възползвали от момента. От кадрите, които видях, единият от нарушителите е местен и системно погазва правилата. Другият автомобил е неизвестен, подали сме сигнал за издирване на собственика", обясни директорът на НП „Рила" Красимир Андонов.

Той разкри, че установеният нарушител е санкциониран многократно, но дори и солените глоби не го спират. Според него в парка има обичайна практика туристи и собственици на джипове да разменят контактите си, за да се осъществява превоз.

„Активният сезон приключи и туристите са значително по-малко. Все още има хора, които се качват и тези шофьори се възползват от това. Вече от доста време е създадена организация, заедно с полицията, за да се ограничи достъпът на тези джипове. Те дори не се движат така редовно. Но има такива единични случаи като този", каза още Андонов.

Свързани статии
До 4-5 дни трябва да започне издаването на документите за временна закрила на украинци Агенцията за закрила на детето извърши десетки проверки в страната Експерти предупреждават: Масовият туризъм на Седемте рилски езера съсипва природата Напук на забраната - джиповете продължават да катерят Рила МОСВ започна спешна проверка в Национален парк "Рила"
Тагове
рила джипове
Коментари

Още от последните новини