Напълниха ареста с почерпени шофьори по празниците

Напълниха ареста с почерпени шофьори по празниците  - E-Burgas.com

Рекордьорът е 35-годишен бургазлия с 2,45 промила на Гергьовден

Много работа се отвори за пътните полицаи в Бургас по време на почивните дни. Няколко шофьора пък бяха прибрани в ареста, заради употребата на алкохол и наркотици.

Рекордьор е 35-годишен бургазлия, който е бил задържан на Гергьовден край блок 7А в "Славейков", докато шофира след употреба на алкохол с концентрация 2,45 промила. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство. В същия ден в Несебър е заловен 22-годишен старозагорец, който шофирал след употреба на канабис. 54-годишен мъж от карнобатското село Невестино пък е бил спрян, след като шофирал мотопед с 1,60 промила в кръвта. 

На Гергьовден срещу блок 14 в "Меден рудник" е бил спрян за проверка 30-годишен мъж от пловдивското село Виница, който шофирал след употреба на алкохол с концентрация 1,67 промила. 

Малко след полунощ в района на хотел "Авеню" в Слънчев бряг е бил спрян за проверка проверка л.а. «Ауди А 3», управляван от 30-годишен мъж от Добрич, който е прибран в ареста, заради употребата на алкохол с концентрация 0,61 промила.  

Около 03.50 ч. сутринта в средецкото село. Светлина е спрян за проверка нерегистриран по надлежния ред мотопед, управляван от 20-годишен  младеж от с. Загорци, като полицаите констатирали,че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,62 промила. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. 

На следващата сутрин е бил прибран и шофьор от "Меден рудник", който е бил заловен да шофира след употребата на амфетамин и канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа със заповед за задържане. По случая е образувано бързо полицейско производство.
 

Коментари

Още от последните новини