НАП влиза в близо 14 000 фирми с "нелогично високи касови наличности"

НАП влиза в близо 14 000 фирми с
bossabilities.com

В над 13 700 фирми ще влязат служители на НАП на проверка заради "нелогично високи касови наличности". Това става ясно от публикация на сайта на агенцията. В годишните си финансови отчети за 2019 г. те са посочили, че държат в брой над 100 000 лева.

Припомняме, че служебният министър на финансите Асен Василев постави специален фокус върху големите кешови наличности, а в коментар за БНР изрази съмнение, че именно това могат да бъдат средствата, с които се осъществява купения вот.

Данъчни инспектори вече работят на място в над 2000 от компаниите, като парите в касите им се преброяват, описват и сравняват с посочените суми в подадените отчети.

Наред с контролната кампания в обектите общо 11 588 рискови дружества ще получат електронни писма или обаждане от агенцията. По този начин данъчните насърчават фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си запаси и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им.

Някои от проверяваните фирми вече са подали годишните си финансови отчети за 2020 г., макар че срокът за това изтича в края на юни.

Посочените в тях касови наличности продължават да бъдат нелогично високи, категорични са от приходната агенция.

Коментари

Още от последните новини