Наградиха най-добрия животновъд на Бургас

Наградиха най-добрия животновъд на Бургас - E-Burgas.com

Най-добрият млад фермер-животновъд в Бургас за 2012 г. е Господин Иванов. Той беше обявен днес на среща, организирана от Областна дирекция „Земеделие”.

Церемонията, която се състоя в хотел "България",  беше уважена от представители на централната и на местната власт - експерти от Министерството на земеделието, областният управител Константин Гребенаров, кметът на община Средец Иван Жабов, директорът на ОД "Земеделие" Бургас - Лидия Станкова, директори на дирекции по земеделие в областта, както и животновъди от региона.

Награждаването и организираният конкурс бяха част от отчетна среща на Експертния съвет по животновъдство към Областна дирекция „Земеделие”. „Животновъдите трябва да бъдат запознавани с различните програми за кандидатстване, за получаване на субсидии. Един от начинът е проведените информационни срещи на експертите с животновъдите лице в лице. Защото с развитието на сектора в областта се решават не само социални, но и демографски проблеми”, заяви бургаският депутат от ГЕРБ Стоян Гюзелев. Той коментира, че едно от най-важните условия за развитието на животновъдството, е информацията да достига до хората. В рамките на срещата бе представен доклад за дейността на Експертния съвет от началото на неговото сформиране през март 2012 г. до днес. На церемонията днес бяха връчени още четири приза в различните категории. За „Най-млад животновъд-говедовъд” отново бе отличен Господин Иванов, а най-добър животновъд-овцевъд стана Румен Лютцканов. Наградата за най-добър животновъд пчелар бе връчена на Марина Павлова, а Тодор Христов завоюва приза за най-перспективен млад животновъд. Наградите бяха връчени от областния управител Константин Гребенаров, както и от представители на Тракийския университет в Стара Загора.
Коментари

Още от последните новини