Над 4 000 души се очаква да се включат във Фестивала на солта

Над 4 000 души се очаква да се включат във Фестивала на солта - E-Burgas.com

Над 4 000 души се очаква да се включат в тазгодишното издание на Фестивала на солта. До старта му остават броени дни. Тих се провежда за пета поредна година на брега на Атанасовското езеро в Бургас. Този път събитието ще бъде в събота и то през целия ден. Темата е "Вдъхновени от езерото". Ще бъдат представени автори и творци, които чрез своите средства ще покажат защо ги впечатлява езерото. 

Акценти във фестивала ще бъдат рождения ден на резерват "Атанасовско езеро" и откриването на новото пространство наречено "симБиотично" в ремонтирана стара солничарска барака. Ще има къпане, каране на велоспеди, много танци, музика, картини.

Организаторите очакват участниците на 12 август 2017 г. на няколко различни места още в 9:00:

- на "Охлюва" в Морската градина откъдето тръгва комбинираното пътуване до "рожденика" - именития резерват Атанасовско езеро;

- на Укритието за наблюдение на птици, където младите автори от "Павилион" организират уъркшоп "Приложно снимане на дива природа във фотоукритие";

- на басейните с луга и кал, където може да се насладите на безплатните ресурси на лагуната;

Сред атракциите са акро и партнерс йога, инициативата "солничар за един ден", разходка с влакчето на солта, спортни игри с дружество "Зелена Странджа", работилници за деца и много други.

Програмата ще приключи в полунощ с акустичен концерт на "Мери Бойс Бенд" и видео пърформанс на Красимир Марчев.

Тазгодишното издание се случва с подкрепата на приятелите на езерото и на самия фестивал, казват организаторите. Благодарение на дарения, усилията на екипа на проект "Солта на живота", подкрепата на Община Бургас, ОИЦ Бургас и на РИОСВ, фестивалът ще се случи отново, за да зарадва гости и граждани на Бургас.

 

Коментари

Още от последните новини