Над 3300 ученици се състезаваха по творческо писане на английски език в Бургас

Над 3300 ученици се състезаваха по творческо писане на английски език в Бургас - E-Burgas.com

Над 3300 ученици от 147 училища в цялата страна участваха в десетото издание на Националното състезание по творческо писане на английски език. Младежите се конкурираха в седем възрастови категории - от 6-ти до 12-ти клас. Национално жури определи победителите  във всяка от тях. Бургас се представя традиционно силно в това състезание и отново има своя първенец. Това е Ивайло Димитров от ГРЕ "Г.С. Раковски", който заслужи най-много точки измежду всички участвали десетокласници от страната.

 

Ето имената на всички победители:

6 клас - Рада Гаврилова, ЧСУ "Свети Георги", София

7 клас - Налав Хазай, ЧСУ "Свети Георги", София

8 клас - Яна Големанова, СУ "Иван Вазов", Плевен

9 клас - Михаил Палмов, ЧСУ "Свети Георги", София

10 клас - Ивайло Владимиров, ГРЕ "Г.С. Раковски", Бургас

11 клас - Ива Банкова, ГПЧЕ "Йоан Екзарх", Варна

12 клас - Кристина Димитрова, ППМГ "Васил Левски", Смолян

 

Церемонията по награждаване на победителите ще се състои на 15 февруари 2020 г. в Американския университет в Благоевград.

Състезанието по творческо писане на английски език се организира у нас за десета поредна година по инициатива на Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС", в партньорство с Посолството на САЩ, Британски съвет, Американския университет в България и Музикална телевизия ММ. Конкурсът насърчава учениците да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. И тази година включените в конкурса теми бяха интересни и провокиращи въображението, като: "Скритите таланти на светулката", "За какво мислят палтата в гардероба през лятото?", "На изток от слънцето и на запад от луната", "Моят прекрасен приятел - английският" и др.

Коментари

Още от последните новини