Наблюдения на птиците организират в природозащитен център „Пода” за Седмицата на гората

Наблюдения на птиците организират в природозащитен център „Пода” за Седмицата на гората - E-Burgas.com

Във връзка с отбелязване Седмица на гората 2017 г., Регионална дирекция по горите – Бургас (РДГ Бургас), съвместно с Държавно ловно стопанство Ропотамо (ДЛС Ропотамо), Дирекцията на природен парк Странджа (ДПП Странджа) и Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) – Пода, организират инициативата „Лесовъд за един ден”. Тя ще се проведе на 01 април 2017 г., от 10,00 ч. на територията на защитена местност „Пода” – природозащитен център „Пода”.

 Мероприятието е част от национална инициатива, която се провежда за втора поредна година едновременно на 20 места в страната. Целта е пред обществеността да бъдат представени дейностите, които извършват горските служители.

Сертифицирани експерти от РДГ Бургас, ДЛС Ропотамо и ДПП Странджа по горска педагогика ще предоставят възможност на децата от ОУ „П. К. Яворов” - с. Крушевец, чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъди, да научат повече за лесовъдската професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

Служители на природозащитния център „Пода”, който е включен в 100-те национални туристически обекта на България ще разкажат на децата интересни факти за изключителните природни ценности на Бургаските влажни зони и ще им покажат новата си интерактивна изложба. А от терасите на природозащитния център децата могат да наблюдава с бинокли и далекогледна тръба различни видове птици.

Предвидено е и залесяване с едроразмерни фиданки, като в него участие ще вземат официални гости, ученици и журналисти.

Коментари

Още от последните новини