На море през октомври - какви са офертите?

На море през октомври - какви са офертите? - E-Burgas.com

В тон с оптимистичната прогноза хотелиерите и ресторантьорите на черноморския бряг се опитват да удължат сезона до самия край на октомври предаде "Нова". Какви оферти се предлагат по морето и с какво още може да ни привлече Южното Черноморие?

На практика голяма част от хотелите по южното Черноморие вече са затворени. Още от края на септември. Това обаче не означава,че няма предприемчиви хотелиери, които са решили да удължат сезона и да използват хубавото време до край. Хотел на първа линия в Слънчев бряг, който отвори първи през май и ще затвори последен, в края на октомври.

"Плажа е разкошен,времето е прекрасно,водата е топла,а ние дадохме и добри цени. В онлайн сайтовете сме пуснали вече 25 лева нали за нощувка, което е изключителна цена", казва хотелиерът Румен Мончев.

Хотелът ще работи с намален персонал и няма да предлага възможност за ултра олинклузив изхранване, така, както е било до преди месец, но пък гостите няма да останат разочаровани,уверява собственикът.

"Ами 25 лева включва едно присъствие тука в хотела,ако някой иска за ол инклузив и така нататък доплаща, но минимални са цените. Някъде ще се получи 30-35 лева, зависимост от това какво иска щото ние през сезона нали даваме у,лтра ол инклузив,всичко пълно, но сега някои хора искат свобода, искаме да ходим там, да ходим-там. Не ги задължаваме да седят тук, да се връзват", добавя Мончев.

В Поморие пък хотелиери обясняват,че са предложили пакетни цени за първите дни на октомври, които включват освен нощувка със закуска и възможност за използване на спа-процедури. В зависимост от продължителността на престоя отстъпките са различни.

Освен хотелиери, готовност да обслужват туристи имат и малките крайбрежни капанчета в морските градчета. Малко заведение в Поморие се надява на хубаво време, за да работи чак до средата на ноември, така, както станало миналата година. Разчитат и на улова на местните рибари.

"Единственото нещо, с което ги привличаме е прясната риба,която е снябдяваме всеки ден,най-вече паламуд, чернокоп,,сафрид.Въпреки всичко ,че има недостиг, намираме ги и клиентите са доволни.Има клиенти.надяваме се ,че ще има повече слънчеви дни и ще работим до по-късно", казва Анелия Токалиева, собственик заведение.

Продавачите на рибните пазари в Бургас са готови също да посрещат клиенти от вътрешността на страната, защото уловът на черноморска риба е в разгара си. Цените са достъпни,най-вече за доказалите се като деликатесни видове риба.

"В момента на пазара има зарган,скат-перки,паламуд,Евентуално надвечер очакваме улова да излезе, да има чернокоп, барбун, сафрид, по малко.В момента започва вече да излиза черноморската риба. Досега се молихме да я има и да изстинат водите и всичко да бъде, както трябва. И тя започва малко по малко да се появява", споделя Нина.

Коментари

Още от последните новини