На дълбко: Водолази чистят дъното на морето около остров Свети Иван

На дълбко: Водолази чистят дъното на морето около остров Свети Иван - E-Burgas.com

Днес и утре водолази организират почистване на морето край остров Свети Иван до Созопол. Черно море е сред най-замърсените с пластмасови отпадъци водни басейни в света.

Акцията започна със закъснение заради силното вълнение на морето, показа репортаж на bTV. Водолазите преминаха инструктаж и вече се подготвят да отплават. Те ще чистят на групи на няколко места - около остров Свети Иван и около така наречената Каменна гора.

За разлика от други подобни акции, тази е доста навътре в морето. Някои от водолазите ще се гмурнат на 19 м дълбочина. Ина Димитрова, организатор на кампанията, обясни че точно на такава дълбочина западният вятър е избутал боклуци към Каменната гора.

Специална плава ща платформа ще бъде използвана от водолазите, за да се събира боклукът на нея. Със самата платформа после той ще бъде изваден на брега.

 

Свързани статии
Заповядайте на среща - литературна премиера с Мира Добрева Мира Добрева представя "Светулки зад решетките" в Бургас Христос Екзархос и бенд канят Бургас на Гръцка вечер на 2 март 2024 г. По случай 8 март "Приморец" кани всички жени на парти до зори! Търсите идеалния подарък за Свети Валентин? Изберете разкошен СПА пакет за него, нея или двойки Внимание, влюбени: "Приморец" кани на музикално-кулинарен Свети Валентин Магията на Коледа оживява в музика днес 20.12 в "Приморец" Кралици на красотата в специална фотосесия за благотворителния бал Короновани красавици отново събират пари за благотворителност Порт Прим Арт Фест се утвърди като най-ценния културен форум на Бургас
Тагове
созопол свети иван море
Коментари

Още от последните новини