На 5 март Николай Илчевски представя "Записки от селската кръчма" в Бургас

На 5 март Николай Илчевски представя

На 5 март (четвъртък) книгата си "Записки от селската кръчма" в Бургас ще представи Николай Илчевски. Литературната среща ще се проведе от 18:00 часа в конферентна зала "Ахело" в Гранд Хотел и СПА Приморец. Входът е свободен, всички са добре дошли.

Историите в четивото са напълно автентични „варварски, смешни, жестоки, цинични“ и представят живия живот в българското село от края на 20-и и началото на 21-ви век точно какъвто е – без поза, грим и излишна премерена реч. Разказите са 88 на брой и са събирани повече от девет години директно от носителите на душата и паметта на селата – народа – по пейки, мегдани, къщи. „Това беше 10-годишно пътуване в душата на българското село. Оставих историите първични, борих се със себе си за всяка дума, преправях заглавия, но не и факти. Описах една част от България. Живата част“ – споделя авторът.

Николай Илчевски е писател, журналист, дългогодишен главен редактор, мениджър, съсобственик на медии, носител на награди за публицистика. Роден в родопското село Върбово, с корен в стар род на зидари и скотовъдци. Обичта му към малките населени места, в които човек и природа са в синхрон и хармония намира своята отявлена експресия в „Записки от селската кръчма“. Повече можете да научите лично от него на 5 март от 18:00 часа в Гранд Хотел и СПА Приморец.

Коментари

Още от последните новини

Спорт
На 5 март Николай Илчевски представя

Регата 24 Май