На 16 февруари в Бургас: All the Jazz представя James&Black BG Band

На 16 февруари в Бургас: All the Jazz представя James&Black BG Band - E-Burgas.com

All the Jazz дава началото на турнето на Брус Джеймс , Бела Блек , които пристигат специално от Тексас, за да изнесат поредица концерти , заедно с българските си колеги Димитър Льолев, Никола Горялов и Евден Димитров.

Брус Джеймс и Бела Блек се присъединяват към музикалните сили в Остин, Тексас през 2011 г. Корените на тяхната музика определено произтичат от традицията на южния соул от Тексас, Ню Орлиънс и Мемфис, но те не са завръщане. Основите изразни средства на Джеймс и Блек са гласовете и историите в песните им. При тях става въпрос за музикалното платно, което е мръсотията за цветята, така да се каже - плодородна почва за самата мелодия, на която да расте.
През лятото на 2012 Джеймс и Блек се местят в  Европа  и поставят  основите си в Белгия, Холандия, Германия, Италия, Испания и сега Франция, като изнасят близо 150 спектакъла годишно и обхващат над 350 000 км. Те са подгрявали Грегъри Портър и Фатумата Диавара в Лейдид Холд в Summer Jazz, Candy Dulfer в Амстердам във Vondel Park, изпълнявани три пъти в Porreta Soul Festival в Портрета Терме, Италия, заедно с изпълнители като Bobby Rush и Lattimore Клей Хамънд. в Enclave de Aguas в Сория, Испания, заедно с Лий Фийлдс и Ники Хил, участвали на Международния джаз фестивал в Барселона и подкрепиха New Yorkers, Slackers, в цяла Германия и Австрия. През април тази година те се представят  в уикенда на Балтийската душа със Sister Sledge, Lenny Williams и CeCe Penniston близо до Хамбург, Германия и изнасят трибют за Allen Toussaint на фестивала на Souret Porretta през юли. Джеймс и Блек също се появяват на фестивала Peer Blues през 2017 г. заедно с ZZ Top, Jools Holland и Blind Boys от Алабама.

През юли 2017 г. дуото издава втория си студиен албум "This Time", продуциран от Жан-Пол Ван Хам в Magnet Studios в Брюксел, БЕЛ, през миналата пролет и лято в Германия, Испания, Франция, Италия, Белгия, Словакия , България и Холандия.

На концерта им в Бургас от българска страна ще им партнират Димитър Льолев - саксофон, Евден Димитров - бас, Никола Горялов - ударни

Цена на билета 12 лв.

Концертът ще е на 16 февруари / петък / от 21ч в Бар Таргет.

Билети се продават  на касата на НХК и на място, преди  концерта.

За повече информация и резервации тел.0889801120-Маргарита Димова-Манова-организатор

Коментари

Още от последните новини