МВР ще бори престъпността с нови топ автомобили (СНИМКИ)

МВР ще бори престъпността с нови топ автомобили (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Бургаската полиция и жандармерия ще бори престъпността с нови автомобили, оборудвани с най-модерните GPS-системи. Днес всички 73 возила бяха показани официално и осветени пред областния управител, кмета на Бургас и директора на ОД МВР.

Автомобилите са с повишена проходимост, осигурени в рамките на механизма за спешна помощ по фонд „Убежище, миграция и интеграция“ и фонд „Вътрешна сигурност.

Самите жандармеристи заявиха, че се чувстват по-сигурни и способни с тези автомобили, като някои от тях са специализирани за борба с масови безредици и имат метални решетки на прозорците и тавана. Самите системи позволяват да проверяват в реално време изрядни ли са автомобилите, които са им в полезрение, а специалните бойни фарове на тавана се управляват автоматично с джойстик от купето.

„Изключително доволен съм, защото както виждаме всички, престъпленията се засичат и разкриват по света най-вече чрез помощта на високите технологии и аз се радвам, че тези автомобили са оборудвани именно с такива технологии. По този начин с професионализма на бургаските полицаи аз съм убеден, че градът и регионът ни ще бъде по-добро място за живеене“, сподели бургаският кмет Димитър Николов.

Директорът на ОД МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов разкри, че тези автомобили ще заменят стария автопарк. „От друга страна бургаската община има морска, земна и въздушна граница, освен нормалните процеси по битова престъпност, на които ние противодействаме през годината ние сме изправени, заедно с колегите от Гранична полиция и пред други предизвикателства – миграционният натиск“, призна Калоянов.

Той е убеден, че новата техника ще мотивира полицаите да работят по-добре и ефикасно и в служба на обществото.

Видео
Галерия
Коментари

Още от последните новини