МВР рестартира проекта за бежански центрове в Елхово и Любимец

МВР рестартира проекта за бежански центрове в Елхово и Любимец - E-Burgas.com
Снимка: psmag.com

Вътрешното министерство възобнови проекта за кризисни центрове за настаняване на бежанци в Елхово и Любимец. Ведомството вече обяви обществена поръчка за изготвяне на инвестиционно предложение и строителството на внушителни комплекси за временно настаняване на мигранти, установи репортерска проверка "Дарик".
 
Поръчката е на обща стойност 8 339 125 без ДДС и ще се финансира от Фонд "Убежище, миграция и интеграция. В обявлението многозначително е посочено, че обектите ще са с „мултифункционално предназначение“. Според предварително зададените параметри центърът в Елхово ще е с приблизителна площ от цели 27 000 кв./м, а в Любимец - 15 392. Целият периметър на центровете ще е осветен с прожектори и затворен със стоманобетонова ограда.

Ще бъде изградена входна буферна зона и КПП, вътрешна ограда, която да разделя зоните с различно предназначение. Предвижда се да има площадки за „инфраструктурни елементи“ - вероятно контейнери и фургони, в които ще бъдат настанявани мигрантите. Целият периметър ще има собствено електрозахранване, включително и резервно, мълниезащитна инсталация, противопожарен водопровод, ВиК-система. На площадките ще бъдат изградени електрозахранващи системи за сигурност и видеонаблюдение. 

Коментари

Още от последните новини