МВР-Бургас готово за изборния ден, променят движението единствено пред „Бойчо Брънзов“

МВР-Бургас готово за изборния ден, променят движението единствено пред „Бойчо Брънзов“ - E-Burgas.com

Всички условия за опазване на обществения ред по време на изборния ден са създадени от Областна дирекция на МВР – Бургас, заяви на нарочен брифинг днес Началникът на отдел „Охранителна полиция и КАТ“ към ОДМВР – Бургас - комисар Неделчо Рачев.

По думите му са планирани достатъчен брой полицейски сили, които да осигурят обществения ред в града и в областта, както и достатъчно сили за охрана на изборните секции и районите около тях. Временна организация за автомобилното движение ще бъде въведена единствено на територията на зала „Бойчо Брънзов“, където след приключване на изборния ден ще се приемат изборните материали. Комисар Рачев заяви, че създадената организация няма да пречи на общото придвижване на моторните превозни средства, с изключение на обявения район.

Специално засилените мерки за сигурност влизат в сила след приемането на изборните секции от 18.00 часа на 26 октомври до приключването на изборния ден. „В абсолютно всички квартали на Бургас и областта са планирани мерки, които да отговарят на обстановката в съответното място. Навсякъде мерките са абсолютни засилени и може да се разчита на достатъчно полицейски сили, които ще направят необходимото да осигурят обществения ред преди, по време и след изборния ден“, уточни комисар Рачев в отговор на въпрос налага ли се засилено полицейско присъствие в кварталите с малцинствени групи.

Комисар Неделчо Рачев бе лаконичен по отношение мерките, предприети по повод предстоящите граждански действия на територията на Община Несебър – според него „всяко масово мероприятие съгласно план и разстановка ще се осигури с достатъчно полицейски сили с цел възможност гражданите да проведат мероприятието си при спазване на законовия ред“.

Коментари

Още от последните новини