Музика, миди на тенекия и много забавления за празника на остров Св. Анастасия

 Музика, миди на тенекия и много забавления за празника на остров Св. Анастасия - E-Burgas.com

 Музика, пресни миди на тенекия, игри и много забавления очакват малки и големи в четвъртък на острова

Туристически комплекс "Остров Света Анастасия" отбелязва своя празник за шеста поредна година. Въпреки, че светицата-патрон на късчето земя в морето се почита на 22 декември, празникът на единственото обитаемо островче по българското Черноморие се чества на Успение на Пресвета Богородица - 15 август.

Празничният ден ще започне с традиционното островитянско посрещане и автентична музика. В 11:00 часа ще бъде осигурен контролиран достъп до фара на острова, откъдето може да се насладите на неповторима гледка към Бургас и залива.

В 11:30 часа ще бъде отслужен водосвет по случай празника на Голяма Богородица, а в 11:45 часа ще се състои традиционното островно хоро с ансамбъл "Странджа".

По обяд край шатрите на плажа може да опитате прясно изпечени миди на тенекия, току-що извадени от естествената островна ферма. След това ще се изявят поетите от бургаската писателска общност в "Часът на поета".

В 17:30 часа най-малките посетители ще могат да се впуснат в приключение заедно с "Щурата лаборатория" и експерименти с въздух, огън, вятър и вода. Специален екип от специалисти ще запознава децата с историята на остров Света Анастасия чрез щури експерименти и игри.

Празничният ден ще завърши с концертния спектакъл "Уестсайдска история - любовта на Мария и Тони", с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева. Началото е в 21:00 часа, а допълнителна информация за спектакъла тук : http://anastasia-island.com/news.php?id=141

ПРАЗНИК НА ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ - 15 август 2019 г (четвъртък).

ПРОГРАМА: 

10:30 часа

Посрещане в островен стил

10:30 - 16:00 часа

Работилничка за изработване на сувенири

11:00 - 19:00 часа

Контролиран достъп до Фара

11:30 часа

Празничен водосвет по случай празника Голяма Богородица

11:45 часа

Островно хоро с ПФА "Странджа"

12:15 часа

Миди на тенекия на островния плаж

15:30 часа

"Часът на поета" -  поетично четене с Бургаска писателска общност

17:30 часа

Парти с Щурата лаборатория

21:00 часа

"Уестсайдска история - любовта на Мария и Тони" - Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева. Концертен спектакъл на Държавна опера - Бургас.

 

Коментари

Още от последните новини